REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Un tânăr bolnav din Costineşti are nevoie de ajutorul nostru ca să ajungă zilnic la tratament în Constanţa

Un tânăr bolnav din Costineşti are nevoie de ajutorul nostru ca să ajungă zilnic la tratament în Constanţa

Replica API 3 noiembrie 2017 | 00:00 566

George Vînturiș este un tânăr care locuiește în localitatea Costinești, dar are nevoie de ajutorul oamenilor sau al asociaților pentru a-și face tratamentul și recuperarea. El suferă de artrogripoză musculară, o boală care a dus la atrofierea mușchilor mâinilor și picioarelor. Acum, el trebuie să facă recuperare zilnic timp de 2 ore la un centru din Constanța, însă îi este greu pentru că nu are cum să ajungă.

Tânărul de 25 de ani locuiește cu mama sa la Costinești. Femeia se luptă cot la cot cu el, chiar dacă are frumoasa vârstă de 67 de ani. Îi este destul de greu să îl transporte cu autocarele sau trenul, mai ales că suntem în debut de sezon rece. George trebuie să facă de luni până vineri tratamentul și nu ar avea nevoie decât de cineva care să îl ducă și să îl aducă acasă.

„Am nevoie doar de transport. Costinești – Constanța și înapoi. Nu știu ce să fac”, a spus băiatul. Dovada de curaj de care a dat dovadă în anii care au trecut, dar și demnitatea pe care nu a lăsat-o la o parte nu denotă decât faptul că George este un luptător. Chiar dacă în copilărie a suferit peste 10 operații, boala îl va urmări pe viață.

Totuși, nu s-a lăsat. Chiar dacă a fost nevoit să se lase de școală, s-a transformat într-un autodictat și se folosește de Internet pentru a culege informații și a învăța constant lucruri noi. Din nefericire, familia nu are cum să îi asigure transportul zilnic pentru a face un tratament care ar avea niște efecte miraculoase pe termen lung. „Următoarele săptămâni sunt importante să văd cum răspund la tratament, dar pentru ca rezultatele să fie bune trebuie să mă țin 1-2 ani de ele”, a mai adăugat băiatul.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ia legatura cu Haria Constantinescu comisarul sef de OPC are masini ,soferi la dispozitie iar ,,din dragoste pentru Costinesti''se va sacrifica sa rezolve aceasta problema ca doar peste doi ani vin alegerile ,isi doreste cu orce sacrificiu primaria Costinesti.Primarul actual Cristea Traian nu are bani si nici posibilitatea de-al ajuta sa dea el are posibilitatea de-ai ajuta pe fratii Balan sa-i ajute sa obtina contracte directe ca doar banii se impart frateste iar aceste reptile nu scapa nimic ce se ofera din partea primariei.Caracatita-i mare pe la primaria Mangalia si 23August tot ei mulg
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212