REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un tânăr NAVIGATOR s-a urcat la volan MORT de BEAT!

Un tânăr NAVIGATOR s-a urcat la volan MORT de BEAT!

Replica API 12 octombrie 2020 | 00:00 10717

Un tânăr din Constanța, care naviga de 2 ani, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Mihai I., student și navigator, a fost depistat de polițiști, la data de 11.07.2019, în timp ce conducea autoturismul tatălui său având o îmbibație alcoolică peste limita legală, respectiv 1,29 g/l alcool pur în sânge la singura probă biologică recoltată. A primit un an de închisoare cu suspendare de la Judecatoria Constanța, urmând să poată depună apel în termen de 10 zile.

'Eram cu prietenii din cartier'

Potrivit anchetatorilor, fiind audiat, tânărul a recunoscut fapta comisă, declarând că în acea noapte a consumat băuturi alcoolice împreună cu mai mulți prieteni de la el din cartier, după care s-a urcat la volanul autoturismului marca VW Golf, ce aparține tatălui său, cu intenția de a se deplasa la domiciliu, însă a fost depistat de către organele de poliție. Acestea din urmă au procedat la oprirea în trafic a autoturismului din cauză că circula haotic. La volanul autoturismului a fost identificat Mihai I. care circula singur. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool în aerul expirat. Având în vedere valoarea alcoolemiei, inculpatul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru recoltarea de probe biologice. Acolo a rezultat că inculpatul avea o alcoolemie de 1,29 g/l alcool pur în sânge la singura probă biologică recoltată la ora 04:20.

A fost solicitată renunțarea la aplicarea pedepsei

Potrivit anchetatorilor, apărătorul inculpatului a solicitat renunțarea la aplicarea pedepsei întrucât acesta nu a mai avut vreodată conflicte cu legea penală. De asemenea, potrivit apărătorului, tânărul nu a creat vreodată probleme în societate, dorind să evolueze, să își clădească o carieră în navigație, să atingă cel mai înalt grad posibil. Fiind audiat, studentul a declarat că nu va mai repeat acțiunea și că îi pare rău. Acesta a mai adăugat că a conștientizat gravitatea faptei sale și cu siguranță nu va reitera acest comportament infracțional, regretând ceea ce s-a întâmplat.

Vinovatul a fost pus sub supraveghere

Tânărul a recunoscut fapta și a fost judecat după procedura simplificată. Instanța a amânat aplicarea pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Pe durata termenului de supraveghere, Mihai I. va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probațiune la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. În plus, reprezentantul Ministerului Public a decis să dispună amânarea aplicării pedepsei de 1 an de închisoare, în schimbul obligării vinovatului la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O mare stire de cacat! La fel ca si tine care comentezi in necunostinta de cauza. Vezi'ti de treaba ta si nu iti mai da tu cu parerea despre facultatile de navigatie. Nu ai nici 8 clase terminate dar stii tu. Si daca tot nu poti dormi noaptea, baiatul a terminat Academia urmand sa isi dea licenta. Nu spun ca nu a gresit pt faptul ca s'a urcat baut la volan. Insa dupa cateva beri nu poti pune titlul "mort de beat". Iar tu, domnisoara Diana, daca tot ai avut acces la dosar relateaza si tu faptele in intregime, nu jumatati care iti convin pt o stire "bomba"
0
0
Fa, Cati! Vezi-ti de cratitele si oalele tale ca doar la asta esti buna, in loc sa faci presupuneri eronate. Baiatul da licenta anul asta, si a si navigat. Nu conteaza ce functie ai, sa pleci pe mare cu lunile este un chin si mai mare mai ales cand nu ai inca o functie. Ce-ar fi sa iti creezi o viata inafara internetului? Mai prosti decat cei ce scriu articolele astea sunt cei care lasa comentarii aiurea.
1
0
cand o sa se inventeze lopata automata sa te vad ce faci, gicule
1
1
Doar cine nu a navigat si cine nu are habar despre aceasta meserie poate debita astfel de prostii.
0
1
Cum poti sa ii asemeni pe toti in aceeasi categorie din aceeasi categorie ? Nu mai vorbi prost. Nu tuturor le place bautura si mai ales sa se urce la volan beat. Presupun ca te simti singur si prost in afirmatiile tale.
4
0
asa s toti. cred ca daca au bani totul li se cuvine. Unii se lauda ca muncesc ca se spetesc, dar nu e asa. Acum e totul automatizat, nu mai strangi o piulita.
5
10
Meseria conteaza in cercetarea judiciara , chiar daca suntem toti egali in fata legii.Ai o meseie bunicica ai niste puncte bonus la infractiuni ,altfel , ca taietor de frunze esti pe jumatate condamnat ..Mergem pe Luna, dar dreptatea se face ca pe vremea lui Moise.
7
4
Ce are meseria de navigator cu un tanar beat la volan ! Era de ajuns ca un tanar a fost prins baut la volan !!! Daca era navigator , doctor, profesor e.t.c., ce conta ? Sunteti asa zisi ziaristi de 2 bani !
18
1
Ce cacat ca asta nu este navigator inca, Navigator esti cand lucrezi deja pe functie sau ca brevetat dar absolvit. Asta nici macar nu a terminat anul I, multi intra aici la UMC dar putini termina, nu mai vorbesc de Academia lui Chitarac.
14
1
La fel de prosti ati ramas. Cautati dosare de pe vremea lui Ceausescu, incompetentilor .
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218