REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Un tată din Năvodari este DISPERAT! Nu și-a mai văzut copilul de un an de zile

Un tată din Năvodari este DISPERAT! Nu și-a mai văzut copilul de un an de zile

Replica API 29 august 2019 | 00:00 300

Mama mai are 6 copii, doi au ajuns la centrele de plasament

Mama mai are 6 copii, doi au ajuns la centrele de plasament

Un bărbat din Năvodari încearcă de un an de zile să-și vadă copilul de 4 ani,d upă ce mama l-a luat cu forța de la domiciliului lui și nu l-a mai adus înapoi. Tatăl susține că femeia mai are 6 copii,d intre care 2 au ajuns în centrele d eplasament. Mai mult, femeia ar avea și probleme psihice. Tatăla ceruta jutorul magistraților constănțeni și, în cele din urmă, l-au obținut.

Bărbatul a avut, în trecut, o relație de concubinaj în urma căreia, în anul 2015, s-a născut un copil. De la nașterea minorului și până la începutul lunii septembrie a anului 2018 bărbatul a ținut legătura în permanență cu minorul, i-a dus alimente, bani, saci cu jucării și alte lucruri necesare creșterii și întreținerii sale. Mama copilului mai are șase copii, doi dintre aceștia fiind dați în plasament și nu are grijă în mod corespunzător de copil, susține tatăl, ea având a fecțiuni psihice. Toată vara trecută, copilul a locuit, cu acordul mamei, la tată, însă în luna septembrie femeia l-a luat la domiciliul ei și de atunci bărbatul nu l-a mai văzut. Acum, se chinuie să obțină custodia exclusivă în instanță. În fața magistraților, a declarat că al său copil este foarte atașat de el, însă mama lui nu-i dă voie să-l vadă, făcând scandal ori de câte ori încearcă acest lucru. Potrivit tatălui, copilul locuiește într- o cameră din apartamentul în care locuiește, aceasta are o fereastră extrem de mică ce în permanență este închisă, minorul nefiind îngrijit și educat în mor corespunzător și nu este scos la plimbare în aer liber. Bărbatul a arătat că se află în pragul pensionării și deține resurse pentru îngrijirea sa și a minorului, având mai multe proprietăți și terenuri, dar îl ajută și ceilalțid oi copii stabiliți în Spania.

Magistrații au fost de partea bărbatului, iar, în urma probelor depuse la dosar, concluzia magistraților a fost întărită și de atitudinea procesuală manifestată de către mamă pe parcursul judecării acestei cauze, astfel prin faptul că nu s-a prezentat la termenul stabilit de către instanță în vederea administrării probei prin interogatoriul, dispusă din oficiu dar și prin neprezentarea minorului în fața acestei instanțe în vederea edificării asupra unor aspecte ce țin de modul în care este în prezent îngrijit minorul. Aspecte care au convins în cele din urmă instanța de justețea declarațiilro tatălui. În aceste condiții, magistrații au obligat-o pe mamă să-i permită tatălului să-și viziteze copilul până la soluționarea procesulșui prin intermeidul căruia acesta solicită exercitarea autorității părintești exclusive și stabilirea definitiva domiciliului copilului la tată. ”Admite cererea formulată pe calea ordonanţei preşedinţiale iar pe cale de consecință, dispune ca programul după care se va desfășura vizitarea minorului L. D., de către tatăl reclamant să fie după cum urmează : -de două ori pe lună, în primul și al treilea sfârșit de săptămână, de vineri de la ora 16.00 până duminică la ora 18.00 cu luarea minorului la domiciliul tatălui și aducerea acestuia la mama pârâtă la sfârșitul programului, - jumătate din fiecare vacanța școlară : 15 iunie – 01 august în anii pari, 01 august – finalul vacanței în anii impari, jumătate din vacanța de iarnă și jumătate din vacanța de primăvară cu luarea minorului de la domiciliul mamei și aducerea acestuia înapoi la sfârșitul programului de vizită. Executorie”, se arată în minuta Judecătoriei pronunțată luni, 26 august a.c.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine dracu a scris articolul asta? Un curs de gramatica daca se poate..portie dubla chiar..
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272