REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.8° Constanța Mar., 27 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6652
5.8° Constanța Marți, 27 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6652
 

Un TRAFICANT de DROGURI a vrut să păcălească DIICOT, mutându-se de la Constanța, la Tulcea

Un TRAFICANT de DROGURI a vrut să păcălească DIICOT, mutându-se de la Constanța, la Tulcea

Replica API 4 februarie 2021 | 00:10 13231

Regep Ezgean este cunoscut la malul mării, el fiind anchetat, în trecut, de DIICOT Constanța, pentru trafic de droguri. Și, iată, că acum a fost prins cu droguri și la Tulcea, fiind arestat la propunerea DIICOT Tulcea.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea și procurori DIICOT – BT Tulcea, la data de 1 februarie a.c., au desfășurat activități într-un dosar de trafic cu substanțe psihoactive. Astfel, a fost depistat un bărbat, de 25 de ani, din municipiul Constanța, bănuit în cauză. Din investigații a reieșit că, în perioada octombrie 2020 - februarie 2021, acesta ar fi distribuit, către diferite persoane din județul Tulcea, substanțe cu proprietăți psihoactive. Procurorii DIICOT- BT Tulcea au emis un mandat de aducere pe numele lui, la data de 1 februarie a.c., tânărul fiind reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Marți, 2 februarie, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

Droguri și la Constanța

Amintim că, în 2018, șase persoane au fost trimise în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, printre ele aflându-se și un minor împreună cu mama sa. Este vorba despre Alez Orhan, Ioviţu Cornel Dan, Regep Ezgean, Mustafa Emine, Alez Ana Maria și Mustafa Ancer. Amintim că, la data de 17.01.2018 procurorii DIICOT Constanţa au dispus reţinerea mai multor inculpați, printre care și cei enumerați anterior, în urma unor percheziții ce vizau mai multe grupuri infracționale, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, inculpaţii în calitate de membri ai mai multor grupuri infracționale care au funcționat pe baza relaţiilor generate de interese financiare, de rudenie, ori convieţuire au creat rețele de distribuție în centrele urbane din judeţul Constanța (municipiul Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă) a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive (etnobotanice) către numeroase persoane, în special tineri și adolescenți.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate în mai multe locații din orașele menționate așa-zise ”centre” de distribuție a substanțelor cu proprietăți psihoactive fiind identificaţi inculpaţii, majoritatea cunoscuţi pentru preocupările infracționale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educațională precară, fără loc de muncă. Astfel, pe 17 ianuarie 2018, au fost efectuate 42 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Năvodari și Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 gr substanță vegetală și pulverulentă susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, peste 1200 pliculețe autosigilante pentru ambalarea substanțelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de USD, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de țigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, bijuterii. În cauză au fost indisponibilizate sume de bani și un autoturism de lux în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurator.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe bulevardul callatis va invit,, mama vinde droguri, bateti la geam. , 10 LEIKG
0
0
pai asta pe ce zona era fratilor
0
0
sau dus botanicele
1
1
Tulcea, Constanta, aceasi mizerie.
4
0
ce avea pedeapsa cu moartea de ati scos-o? am inteles ue, pue da' neoficial ptr dina stea grave puteati sa o mentineti - niste sinucideri in pentitenciar si gata.
3
1
Raducanu Razvan Droguri Mangalia Cosmin ofiterul sub acoperire e mana dreapta a lui Raducanu
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
1144810263
5/49
1646443325-02-20243 1 9 4 7 5 5
joker
20168392839