REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un tratament bazat pe imunoterapie a redus mortalitatea şi a potenţat eficacitatea vaccinurilor anti-COVID

Un tratament bazat pe imunoterapie a redus mortalitatea şi a potenţat eficacitatea vaccinurilor anti-COVID

Replica API 20 noiembrie 2021 | 00:00 663

Un tratament bazat pe imunoterapie şi administrarea intranazală a unui ser preparat din bacterii inactivate (numit MV130) este foarte eficace pentru a preveni mortalitatea provocată de coronavirusul SARS-CoV-2 şi pentru a creşte efectul vaccinurilor anti-COVID-19, relatează EFE, conform Agerpres, citat de stiripesurse.ro.

O echipă de cercetători spanioli a demonstrat prin aceste rezultate ale testelor, realizate deocamdată pe animale, că se poate ameliora eficacitatea şi răspunsul imun al vaccinurilor, mai ales la acele categorii sensibile ale populaţiei şi împotriva variantelor acestui patogen ce pot reduce eficacitatea vaccinurilor, contribuind astfel la o mai bună protecţie a populaţiei împotriva COVID-19.

Rezultatele studiului - publicate joi în revista Frontiers in Inmunology - au relevat o concluzie ştiinţifică clară: mortalitatea în rândul cobailor infectaţi a fost semnificativ mai mică după ce au primit tratamentul MV130 înainte de contagiere.

La studiu au participat numeroase centre coordonate de cercetătorii Carlos del Fresno, de la Institutul de Cercetare Sanitară de la Spitalul Universitario La Paz, Juan García Arriaza şi Mariano Esteban, de la Centrul Naţional de Biotehnologie (CNB) şi Consiliul Superior de Investigaţi Ştiinţifice (CSIC), dar şi David Sancho, de la Centrul Naţional de Investigaţii Cardiovasculare (CNIC).

Sosirea vaccinurilor a fost cea mai bună armă de luptă împotriva pandemiei, notează CNIC şi CSIC într-un comunicat publicat joi, însă a evidenţiat totodată necesitatea de a dispune de instrumente eficiente şi rapide în faţa apariţiei de noi virusuri, ceea ce se poate realiza prin antrenarea unui răspuns imunitar.

Imunoterapia bazată pe bacterii inactivate (numită MV130), produs de compania spaniolă Inmunotek (Alcala de Henares, Madrid), a demonstrat această eficienţă prin experimentele realizate la Centrul de Investigaţii de Sănătate Animală (CISA) şi la Institutul Naţional de Investigaţie şi Tehnologie Agrară şi Alimentară (INIA-CSIC) din Madrid.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272