REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Un tribunal din Moscova a dispus o primă arestare în cazul asasinării Dariei Dughina

Un tribunal din Moscova a dispus o primă arestare în cazul asasinării Dariei Dughina

A.F. 4 noiembrie 2022 | 00:00 621

Un tribunal din Moscova a decis miercuri arestarea în lipsă a cetăţenei ucrainene Natalia Vovk, acuzată că a comis în august atentatul care a ucis-o pe Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, scriitor naţionalist rus apropiat al Kremlinului, relatează agenţia TASS, citată de EFE.

Daria Dughina

Natalia Vovk, care potrivit Moscovei a acţionat ca agentă a serviciilor secrete ucrainene, a fost dată în urmărire internaţională în urma deciziei tribunalului rus, ce a acuzat-o de asasinat motivat de ură politică, citează stiripesurse.ro.

Daria Dughina a fost ucisă pe 21 august, după ce autoturismul pe care-l conducea a explodat într-un atentat a cărui ţintă a fost de fapt tatăl său. Ei participaseră la un eveniment în apropiere de Moscova, iar de acolo Aleksandr Dughin urma să plece împreună cu fiica sa cu acelaşi autoturism, dar în final a plecat cu o altă maşină.

Potrivit investigaţiei efectuate de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), ''crima a fost pregătită şi comisă de serviciile secrete ucrainene'', iar autorul ei a fost identificat drept un cetăţean ucrainean, Natalia Vovk, născută în 1979.

Aceasta a sosit în Rusia pe 23 iulie 2022 împreună cu fiica sa în vârstă de 12 ani, a închiriat un apartament în blocul unde locuia victima sa, pe care de atunci a urmărit-o în acţiunea de planificare a atentatului.

Imediat după comiterea acestuia, susţine tot FSB, agenta ucraineană a trecut graniţa în Estonia cu acelaşi autoturism cu care intrase în Rusia şi la care între timp schimbase de trei ori plăcuţele de înmatriculare.

Ucraina a negat orice implicare în acest asasinat, negând şi relatări apărute în presa rusă conform cărora Natalia Vovk este membră în regimentul Azov, o unitate de extremă-dreaptă integrată în armata ucraineană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272