REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Un TRONSON din bulevardul MAMAIA va fi REABILITAT

Un TRONSON din bulevardul MAMAIA va fi REABILITAT

Replica API 22 martie 2021 | 21:19 3826

Un tronson din bulevardul Mamaia va fi reabilitat. Mai exact, este vorba despre porțiunea situată între bulevardul Tomis și strada Soveja, zona Delfinariu. Aici vor fi efectuate lucrări de reabilitare și modernizare și, ca un plus, vor fi adăugate piste de biciclete.

Bulevardul Mamaia reprezintă una din arterele principale de legătură dispusă din partea centrală de la intersecţia cu strada I.G. Duca şi pe zona centrală a municipiului spre Staţiunea Mamaia şi Năvodari, intersectându-se pe acest traseu cu alte artere principale precum: strada Mihai Viteazu, bulevardul Tomis, strada Mircea cel Bătrân, strada Soveja, bulevardul Aurel Vlaicu, artere ce fac posibile legături către obiectivele turistice, comerciale şi instituţiile administrative din oraș. Fiind una din principalele artere, Primăria Municipiului Constanța a inițiat un proiect de hotărâre ce urmează a fi votat în ședința de Consiliu Local din data de 26 martie. Mai exact, este vorba despre un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza de documentație de avizare a lucrărilor de intervenţie aferente obiectivului de investiţii "Lucrări de intervenţii și modernizare bulevardul Mamaia, pe sectorul cuprins între bulevardul Tomis și strada Soveja/Zorelelor".

Click pe fotografie!

Ultimele lucrări, în 2004

Pe acest sector al bulevardului nu s-au mai efectuat lucrări de reparații din anul 2004, astfel încât, conform Normativului NP 033-2005 pentru întreţinerea şi repararea străzilor, aceste lucrări se vor efectua deoarece durata normală de exploatare a părţii carosabile şi trotuarelor a expirat , iar acesta are nevoie de lucrări de reabilitare şi modernizare.

Ce prevede modernizarea acestui tronson

Proiectul propus urmăreşte eliminarea deficienţelor circulaţiei rutiere şi pietonale constatate, în contextul îmbunătăţirii mobilităţii în municipiul Constanţa, conform obiectivelor Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), cu accent pe următoarele obiective generale: controlul parcării vehiculelor pe arterele principale din centrul municipiului; creşterea accesibilităţii pentru pietoni şi extinderea zonelor pietonale; introducerea spaţiului partajat şi crearea infrastructurii pentru circulaţia bicicletelor; creşterea calităţii şi ponderii transportului public; creşterea măsurilor de siguranţă pentru automobilişti, pietoni şi bicicliști; realizarea de piste de biciclete; reducerea poluării aerului în ceea ce privește emisiile de noxe şi a nivelului de zgomot; îmbunătățirea aspectului urbanistic şi al mediului ambiental.

Captură din document

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu nu am iesit din satul asta ,nu stiu cum este in alte sate , merg cu benveul si nu vreau pista de tricicleta ca doar nu am dat degeaba 500 de euro pe bolid .Faceti piste pentru benveu ca sa circulam si noi ca boierii.Si parcari putetinsa faceti daca taiati copacii de langa blocuri
0
0
Wergil Chitac cel mai tare primar
1
2
Deci vor strica toate parcarile de pe Bd.Mamaia si vor inghesui toate masinile pe stradutele laterale. Cetatenii din cartier nu le ramane decat sa ii dea in judecata pe autorii proiectului facut de pe vremea lui Fagadau!
7
2
de constanteni . Hotia lui Fagabou continua.ca sa fure bani a bata pretextul cu bicicletele. Piste pentru biciclete inutile unde se plimba cate un nebun pe saptamana. Distrug strazile super aglomerate si fara parcari pe Bulevardul Mamaia intesat de blocuri cu 6 etaje. Chitac este mai vinovat ca Fagabou. Ala era hot care a folosit pretextul bicicletelor.Chitac si consiliul local PNL USR sunt niste banditi flamanzi care ling dupa furaciunile lui Fagadau.Devin complicii lui.Prociectul trebuie oprit.Biciclisti nu exista si nici nu pot exista intr-un oras aglomerat.Biciclistii sunt la sate.
13
4
Adice nu-i destul ca-s cozi imense la semafoare pe bulevard, mai incepem si lucrari majore in sezonul estival. Nu-i suficient ca sunt masini parcate pe banda 1 si mai gasesti ba autobuzul lui Hagi pe banda a doua, ba alti handicapati care au treaba pe undeva si lasa masina pe banda a doua, mai facem si-un santier.
15
0
pistele de bicicletaimpuse de mue sint inutile in ro!citi plm se plimba cu bicla?citiva vara!citi cu auto?multi tot timpul anului,si mai multi vara.....si faceti scuaru'ala mai ingust ,ca sa fie loc de inca cite o banda pe sens,nu mai faceti banda dedicata transport in comun,ca mu avem loc ,ca in state,faceti dracului cum ati promis prcarile alwa supraetajate....sint locuri peste parcarile deja existente....nu-i nevoie chiar de 4-5 etaje,macar 3 ,da faceti!si nu mai blocati toatestrazile cu tevi!!!!!
8
5
Toata lumea va spune ca pistele de biciclete sunt inutile, voi va bateti joc de noi, ok.
16
5
pa primar prost pune un om sa nr cate biciclete trec pe pista de pe tomis ,fa parcari si incearca sa latiti strazile unde ne permite si nu trotuare de 7 ml unde nu se plimba lumea , ba prostilor b dul tomis este singurul bulevard care intra in oras si se inteapa celelante bulevarde in el voi pe asta al stricati,chitac ai spart toate strazile cu conductele tale
17
12
Pistele lipseau, unde mama dracu le faceti ca nu este loc, dupa ce ati dat autorizatii sa se construiasca atatea blocuri din beton si sticla cu spatii comerciale la parter fara locuri de parcare la unele deloc iar la altele cu doar trei locuri la un bloc de 10 etaje, or sa umple strazile laterale care si asa sunt pline de masinile angajatilor din banci, o sa ne omoram pe un loc de parcare cand venim acasa ma nenorocitilor si voua nu va pasa, faceti ceva dracului cu canalizarile astea dupa bulevarde ca sunt puse ca pisatul boului nu stii ce sa ocolesti si in ce sa dai. Faceti ceva cu cap.
22
14
pistele de bicicleta sunt impuse de UE
7
14
Lipsea, in rest este ok ! ....
12
11
Hotieee nesatui
4
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218