REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un turist american, FRAIERIT la Constanţa! Iată ce a păţit

Un turist american, FRAIERIT la Constanţa! Iată ce a păţit

Replica API 1 mai 2018 | 03:22 463

Taximetriştii cei de toate zilele!

Taximetriştii cei de toate zilele!

Dacă ninge, e rost de clienți! La fel și când începe sezonul estival, aici fiind inclusă și minivacanța de 1 Mai. Vorbim despre activitatea taximetriștilor de la malul mării, care pare a fi una intensă în această perioadă. Numai că, din păcate, în peisaj și-au făcut simțită prezența și cei care profită de situație și recurg la tot felul de metode pentru a face clientul să scoată mai mulți bani din buzunar, mai ales dacă nu prea e de pe plaiuri mioritice. Așa a pățit și un tânăr din SUA, sosit în Mamaia, în vacanță.

Matthew Donatelle este un tânăr din Quincy, Massachusetts, care a ales să vină pe litoralul românesc în minivacanța de 1 Mai. Însă, se pare că experiențele neplăcute nu l-au ocolit, astfel că Matthew a relatat cum un taximetrist i-a spus că aici nu se folosesc aparatele de taxat pe timp de noapte, motiv pentru care i-a cerut pe o cursă de la un club din Mamaia și până la Cazino nu mai puțin de 70 de lei.

”Bună ziua, sunt nou la Constanţa. Sâmbătă seara (28 aprilie – n.r.), la ora 3.00 am luat un taxi de la Mamaia (unde sunt cluburile) la cazinoul din centrul vechi. M-a taxat 70 de lei pentru călătorie. N-a folosit aparatul de taxat. A spus că taxiurile nu folosesc contoarele sâmbăta de la cluburi. Întreb pentru că anterior am plătit întotdeauna pe baza a ceea ce a spus contorul. Dacă mă puteți ajuta să cunosc politica de taxi…”, a scris el pe rețelele de socializare, pe grupurile de Constanța. Riveranii nu au întârziat să-l ajute pe turist cu câteva sfaturi.

”Trebuie să folosească aparatul de taxat în orice moment şi pentru orice unitate pe care o au. Nu contează dacă este de la cluburi, în oraşul vechi, sau de la Bucureşti la Constanţa. Contorul trebuie să ruleze tot timpul”, a spus o tânără. ”În calitate de străin, poate fi o adevărată aventură să călătoreşti cu taxiul în Constanţa. În mod normal, preţul pe km e scris pe uşa taxiului. În cazul în care conducătorul auto refuză să pornească contorul (de obicei fac asta, mai ales cu străinii) eşti îndreptățit să refuzi plata.

De asemenea, poţi suna la Poliţie dacă şoferul ridică vocea sau devine agresiv. Nu vreau să te sperii, dar din păcate e adevărul. Încearcă să profite de voi”, este părerea unui alt constănțean. Potrivit oamenilor legii, la data de 29 aprilie, la malul mării erau circa 77.000 de turiști, dintre care 9.546 străini, iar cei mai mulți au fost înregistrați în Mamaia: 39.740.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CT 34 AVR UN MARE MARE EXCROC FACE JAPCA SCLAVU UN SARAC SI UN MARE MARE PROST
0
3
La noi sunt cele mai imputite taxiuri,unele rupcegoase, altele infecte in interior cu bancheta din spate uda. Unde este directia de sanatate publica sa verifice gradul de igiena al taxiurilor ale unora dintre jegosii de taximetristi.
4
0
observati mai jos comentarile maimutelor. in mintea maimutei daca ai cheltuit 200 de lei in club pe o bautura fina de ce sa nu dai 200 de lei si la taxiu? ce atata zgarcenie? pai cum sa iti dau ma 200 de lei pe rahatul ala de golan care cade tabla de pe el si tu puti a transpiratie in maieul tau hm la 12 lei?? pe ce sa iti platesc? ai tarif stabilit? iti platesc cat face. ala in club nu mi-a zis in meniu 50 de lei paharul si imi cere 200 de lei la final ca arat bine. ia sa iti ceara tie maimuto de taximetrist la munte pe cana ta de ciorba 800 de lei. stiu ca in meniu e 8 dar esti taximetrist
4
2
CT 34 AVR UN EXCROC NOTORIU
2
1
Taximetristii ,90% dintre ei sunt niste jeguri. Inainte sa ceara ar trebui sa ofere. Toti asistatii sociali si tiganii sunt acum taximetristi. Prefera sa nu faca o cursa de 20 de lei deoarece exista sansa sa tepuiasca vreun prost si s-a scos pe toata ziua. Asta e taximetria constanteana. La asa oras asa taximetristi
11
0
Taximetristul care l-a dus a fost un dobitoc ca nu i-a pus aparatul! Distanta este undeva la 17-18 km la care se adauga pornirea si cel putin o ora stationarea,timpul cat ii lua sa iasa de la cluburi din Mamaia datorita aglomeratiei,si garantez ca facea mai mult,dar asta este,ne agatam de greseli! Nu mai spun ca legal trebuia sa-l trimita la autobuz pt ca legea taximetriei interzice transportul sub influenta bauturilor alcoolice si atunci vedeam despre ce mai scria! Oricum oamenilor ne place sa ne kakam pe noi,ne urcam beti muci,vomitam si latram ca ne-a cerut mult. Oare noi am suporta?
6
2
ce vrei alaturare mai jegoasa.
8
1
pacat ca nu vine Uber. Macar vara ar putea face uber si bucurestenii care vin cu masina.
10
0
Lasa ca cu parteneriarul strategic ne au facut autostrada bechtel.
10
2
Este distanta destul de mare de la Summerland pana in Centrul Vechi .. era si noapte .. oare cat se astepta sa plateasca
6
8
D aia se duce dracu tara asta. Putea sa cheltuie toti banii din lume pe alcool si femei, la taxiu trebuia sa plateasca cat era scris pe aparat. Pp ca si tu esti un maimutoi d ala de nu porneste aparatu la cursa. Iar inaptul de mai jos cu Uber, cred ca e in aceeasi galeata cu tine. Aveti tarife mai mari, cele mai mari din tara, de ce nu sunteti corecti? Fmm
13
5
Alupigus mokanel fraudulos
6
4
Alupigus machidon jegos
14
3
au fost 9547 de straini ...
7
1
Turistii vin la Constanta iar noi in loc sa fim cinstiti vrem sa ii jecmanim sa ,,ii facem,, in loc sa ii tratam ca lumea sa vina sa cheltuie banii acolo tot timpu noi ,,ii facem,, o gramada de taximetristi din astia in gara Constanta cer 300-500 lei sa te duca din Constanta in Venus la curse de maxim 40-50 roni da OPC doarme.
22
3
americanul pulii , da pe bautura si femei in club mii de lei si se caca pe el pentru 70 lei , cred ca cu aparatul de taxat era vreo 35
15
39
Jegosii pe care ii apara Lica Neagu iar au sarit calul de 1 mai. Desi Primaria le-a aprobat cresterea de tarif. Dar ce sa le ceri tiganilor din taximetria constanteana?
32
3
Vrajeala asta e pus de Uber sa faca reclama acum toti o sa sara sa vina Uberul. Nu zic ca nu fac taximetristi asta dar si Uberul nu plateste un leu la stat taxe deoarece este firma offshore . Si daca mai toate corporatiile evita sa platesca taxe de unde vreti bani la buget . Ala nu plateste tu nu platesti da vrem
8
27
sa zica merci ca nu i-a pus maimutza
23
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108