REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un vârstnic a fost lovit de un buldoexcavator care dădea cu spatele

Un vârstnic a fost lovit de un buldoexcavator care dădea cu spatele

Replica API 21 aprilie 2022 | 13:32 654

Marin Uță a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Sentința a fost dată de Judecătoria Mangalia, pe 8 decembrie 2021 și a rămas definitivă prin sentința Curții de Apel Constanța din 5 aprilie 2022. Bărbatul a fost acuzat că, în timp ce conducea un buldoexcavator, cu care deszăpezea drumul, a dat înapoi și accidentat un vârstnic de 70 de ani. Acesta a suferit a suferit vătămări corporale ce au necesitat 150 de zile de îngrijiri medicale.

Conform anchetei, Marin Uță, angajat al primăriei din Bărăganu, se afla în localitatea Lanurile, pe strada Mareșal, efectuând operațiuni de deszăpezire a drumului. Deplasându-se cu spatele, când a ajuns în dreptul imobilului victimei, a accidentat-o pe aceasta. Organele de poliție au constatat că partea carosabilă era acoperită cu zăpadă, timpul era noros dar vizibilitatea bună, buldoexcavatorul se afla staționat în dreptul imobilului aparținând persoanei vătămate, iar în spatele acestuia, pe zăpadă, se putea observa o dâră de substanță de culoare brun roșcată cu aspect de sânge. În urma impactului, victima a suferit vătămări corporale ce au necesitat 150 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus viața în primejdie prin șocul traumatic, suferind o infirmitate permanentă reprezentată de deficitul funcţional accentuat la membrul inferior drept și rămânând cu un prejudiciu estetic grav și permanent reprezentat de cicatricile deformante de la nivelul membrelor inferioare.

Instanța a ajuns la concluzia că accidentul putea fi evitat de către victimă dacă ar fi ieșit în stradă numai după ce s-ar fi asigurat că o poate face fără pericol pentru ea, mai ales că drumul era foarte alunecos și pe stradă se efectuau lucrări de deszăpezire, dar și de către conducătorul utilajului, care putea evita accidentul dacă ar fi fost dirijat de către o altă persoană în momentul în care a efectuat manevra cu spatele, cu mențiunea că utilajul efectua deszăpezirea străzii prin manevre de mers înainte-înapoi, emițând semnale sonore de avertizare, ceea ce îl făcea predictibil pentru orice pieton aflat în zona sa de acțiune și că este foarte probabil ca victima să fi alunecat în momentul în care a ieșit din curtea imobilului cu, motiv pentru care nu a putut fi observată de conducătorul utilajului. Instanța a decis condamnarea lui Marin Uță la 1 an de închisoare cu suspendare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272