REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un VÂRSTNIC a RĂMAS fără bani, după ce a UITAT cardul în BANCOMATUL din zona FAR

Un VÂRSTNIC a RĂMAS fără bani, după ce a UITAT cardul în BANCOMATUL din zona FAR

Replica API 5 mai 2021 | 00:32 6866

Un vârstnic a fost înștiințat de către unitatea bancară că au fost efectuate 3 tranzacții de pe cardul său bancar, pe care îi era livrată pensia. Anchetatorii au declanșat ancheta și, la scurt timp, adevărul a ieșit la iveală. Pensionarul a mers la Raiffeisen Bank din zona Far, unde a verificat soldul de pe card, însă a uitat bunul în ATM. În urma sa a venit un alt bărbat, care, găsind cardul, dintr-un act de teribilism - după cum a precizat chiar el, s-a folosit de acesta. A alimentat cu carburant vehiculul, de două ori, cu sume de până în 100 de lei, pentru a putea utiliza forma contactless, dar a comandat și bunuri pe internet.

Victima, în vârstă de 67 de ani, a sesizat organele de urmărire penală susținând că, persoane necunoscute, constând în aceea că în data de 14.02.2020, în intervalul orar 10:00-12:00, s-a deplasat la ATM Raiffeisen – Agenția Far Constanța, unde a efectuat o consultare de sold al contului aferent cardului de pensie, iar după efectuarea acestei operațiuni, a intrat în sediul instituției bancare, uitând cardul în bancomat. Ulterior, a aflat de la angajații instituției bancare că de pe cardul său au fost efectuate 3 plăți, două către Rompetrol, contactless, și una online, de 691 lei, tranzacții pe care persoana vătămată nu le recunoaște.

Oamenii legii au analizat înregistrările video din zona bancomatului, astfel ancheta penală primind contur.

Declarațiile inculpatului

Fiind audiat în calitate de suspect, Marian Vîrtosu a recunoscut comiterea faptelor, așa cum i-au fost reținute în sarcină, declarând faptul că s-a deplasat în zona Far, cu intenția de a retrage bani de pe cardul său de la ATM-ul aparținând Raiffeisen Bank. În momentul în care s-a apropiat de ATM-ul extern al instituției bancare, suspectul a observat, în lăcașul specific, un card bancar emis de Raiffeisen Bank, pe numele unei persoane de sex bărbătesc, s-a uitat în jurul său precum și în interiorul băncii însă nu a observat nici o persoană. Suspectul a scos cardul respectiv, l-a introdus pe al său ocazie cu care a efectuat operațiuni specifice de retragere numerar, în tot acest timp nu s-a apropiat nici o persoană să revendice cardul uitat, fapt pentru care a luat cardul asupra sa. Din zona Far, suspectul s-a deplasat cu autoturismul personal, într-o stație de carburant Rompetrol, de unde a cumpărat două pachete cu țigări, pe care le-a achitat cu cardul sustras, prin metoda contactless. Ulterior, suspectul a revenit la autoturism unde a alimentat cu benzină, în valoare de 99 lei, întrucât cunoștea faptul că sumele de peste 100 lei, nu pot fi achitate cu cardul contactless, în lipsa codului PIN. A efectuat două astfel de operațiuni, după care a comandat produse de pe internet.

Inculpatul și-a recunoscut vina. Motivul pentru care a luat cardul persoanei vătămate, găsit în ATM, a fost acela că a fost tentat, fără să conștientizeze repercusiunile legii și, deși dispunea de bani la momentul respectiv, ca un act de teribilism, s-a folosit de cardul persoanei vătămate și a efectuat plățile respective.Recunoaște și regretă faptele săvârșite și precizează că dorește să se împace cu persoana vătămată prin achitarea prejudiciului cauzat.

Detalii despre condamnare, AICI!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Arabia Saudita ii taia mana, ca sa nu mai fure. Nu suntem in AS, dar pedepse exemplare trebuie sa existe. Pana la pedepsirea hotului ar trebui sa ne gandim si la pedepsirea bancii si a celor care se ocupa de ATM, pentru ca normal aparatul trebuia sa retraga in interior cardul care n-a fost ridicat dupa restituire.
3
0
E furt..chiar saca nu i.a bagat mana in buzunar. Dara era corect ducea cardul gasit la operatorii bancii. Asa ca nu mai comenta aiurea ca daca i se intampla lu ma.ta nu mai erai asa permisiv
4
0
cel de la ora 09:29 vrei sa faca un om inchisoare pt un rahat de 690 de lei, dobitocule? imbecilule, nici macar nu a jefuit sau talharit pe cineva ca sa ia respectiva suma. daca era talharie, da, de acord cu inchisoarea. oricum esti prea idiot in gandire
1
8
Aici unde sunt eu pentru asa ceva nu se face puscarie daca hotul s-a impacat cu pagubasul,i-a doar o amenda mare daca este la prima fapta daca a mai avut vreun alt dosar penal atunci nu se considera o greseala si faci puscarie.
4
1
Impuscati-l si pe el si pe bancherii care dau carduri contactless fara PIN si nu se va mai intampla sa ceva niciodata!
6
0
O sa ia cu suspendare, asta pentru 691 lei.
9
0
Caracter infect
16
0
Legi pesediste facute de hoti in favoarea hotilor.Derbedeul trebuie bagat la racoare.
16
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108