REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Una din companiile-simbol din România a intrat în faliment

Una din companiile-simbol din România a intrat în faliment

Valentina CAMARA 29 noiembrie 2022 | 11:09 4618

Consilierii județeni au decis intrarea fabricii Clujana în faliment cu 30 de voturi pentru, scrie monitorulcj.ro. În 24 noiembrie, societatea Clujana, prin directorul Oancea Călin, a solicitat aprobarea formulării de către societate a unei cereri, la instanța judecătorească pentru declararea falimentului.

ANAF spune că la data de 17 iunie 2022 societatea figura cu obligații fiscale neachitate în sumă de 3.730.337 lei, pentru recuperarea acestora fiind luate măsuri de executare. Ulterior, în luna octombrie, ANAF a trecut la procedura de valorificare a bunurilor mobile/imobile sechestrate.

Clujana s-a mai aflat în procedură de insolvență, însă în 2020 s-a dispus închiderea procedurii generale a insolvenței și reinserția societății în activitatea economică.

Legea spune că nu se mai poate propune un plan de reorganizare dacă în ultimii 5 ani fabrica a mai fost subiect al procedurii insolvenței, motiv pentru care Clujana nu mai poate beneficia de o nouă reorganizare.

„Falimentul societății nu va produce un impact socio – economic major, în condițiile în care activitatea de producție a încetat deja”, arată Consiliul Județean Cluj.

Fabrica Clujana și-a sistat activitatea de producție și este nevoită să elibereze spațiile din Piața 1 Mai.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, spune că brandul Clujana nu va dispărea, dar că, momentan, nu are soluții pentru salvarea fabricii. Mai mult, Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, și-a exprimat deja disponibilitatea de a prelua marca Clujana.

Tișe spune că fabrica a ajuns unde a ajuns din cauza concurenței. Președintele CJ Cluj lasă să se înțeleagă că salvarea Clujana stă în banii unui privat.

Fabrica nu a ajuns unde este pentru că anumiți directori au căpușat fabrica. Poate fi vorba de un management discutabil la anumite momente, dar nu e o fabrică căpușată. Nimeni nu a furat din Clujana. S-a simțit concurența națională și internațională. Poate o vom reporni cu o infuzie de capital străin, poate la nivel mai mic, la nivelul unei fabrici mai mici, Clujana poate să continue. Un privat care vine nu e un hoț. Dacă vine cineva care spune că dorește să cumpere cu brandul Clujana și să continue să facă încălțăminte, de ce nu? Foarte bine, până la urmă, fabricile de stat foarte puține mai răzbesc cu acționariat de stat. Statul e un manager mai slab decât managerii de la privat. Important e să o repornim, să o punem pe picioare, să putem angaja un număr de oameni care să aibă un salariu cinstit, statul nu va putea investi bani în fabrică, Consiliul Județean nu are cum să ia bani de la fabrică să ia bani să investească într-o fabrică de pantofi, nu ne pricepem și nu e menirea noastră ca administrație publică locală să administrăm fabrici. Dacă cineva e interesat să vină, să se facă o evaluare, și dacă cineva va dori îl ajutăm să repornească fabrica”, spunea săptămâna trecută, Alin Tișe, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PDLNL-iatii și "CIUMATII" fac ce au primit ordin! Distrugeți, caci trebuie sa dispăreți ("fanariotismul" se vede)!
1
1
ati mai inchis inca o fabrica care facea lucruri foarte bune tampitilor - mesaj pentru psd si pnl care ne mint ca ei stiu ce fac - adevarul este ca habar nu au si isi vad numai de furaciuni
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102