REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.1° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Unde ARUNCĂ unii GUNOIUL, în zona EDEN!

Unde ARUNCĂ unii GUNOIUL, în zona EDEN!

Replica API 6 septembrie 2021 | 19:15 1149

Asta da educație!

Unii cetățeni dau dovadă de o lipsă totală de cei șapte ani de acasă, și, cine să fie oare de vină? Tot Primăria, bineînțeles. De această părere au fost și mai multe persoane care au transformat zona Eden într-un imens coș de gunoi. Sticle, ambalaje sau saci de gunoi lăsate de constănțenii ce locuiesc în zonă domnesc în apropierea străzii Soveja. Primăria trage un semnal de alarmă și transmite că cei ce fac astfel de lucruri pot fi amendați destul de serios.

Nu de puține ori, în municipiul Constanța a fost folosită sintagma „e gunoi în oraș și Primăria nu face nimic”, însă, oare de unde vin aceste gunoaie? Ei bine, de la constănțeni, unii fără cei șapte ani de acasă, că doar nu vine Primăria să își arunce gunoaiele la coșurile stradale sau aruncă ambalaje de la diferite produse peste tot. De exemplu, cetățenii care tranzitează zona apropiată sensului giratoriu de pe Soveja, respectiv cel de la Eden, preferă să-și arunce gunoaiele pe unde le vine chiar dacă sunt suficiente coșuri de gunoi. Nu este dimineață în care coșurile stradale să nu fie încărcate cu saci de gunoi menajeri de prin locuințele celor din zonă. Acesta nu este singurul lucru.

Un constănțean ne-a declarat faptul că, în apropierea unui supermarket din această zonă sunt zeci de sticle, și nu numai, aruncate pe spațiul verde. „Serile se fac tot felul de adunări, aici, în sens. Pe o parte stau vârstnicii care lasă în urma lor numai coji de semințe, ambalajele de la acestea dar și cartoanele pe care stau, iar pe partea cealaltă găștile care beau și mănâncă și își aruncă deșeurile peste tot. Diminețile de weekend sunt cele mai groaznice pentru gunoieri, cred, pentru că atunci acele coșuri chiar sunt neîncăpătoare, pe lângă fiind formate alte mormane. Asta nu se întâmplă doar în weekend”, ne-a declarat un constănțean ce locuiește în acea zonă.

Primăria, gata să „ardă” la buzunare needucații

Primăria Constanța este gata să aplice sancțiuni aspre pentru persoanele fizice și juridice care ignoră cu bună știință prevederile legale în privința gestionării deșeurilor. „Angajații primăriei și cei ai firmei de salubrizare strâng zilnic. În urma lor însă apar sacii plini cu resturi menajere, obiecte rupte de mobilier sau zeci de sticle. Cei care își lasă gunoiul unde nu trebuie riscă sancțiuni destul de mari. Gunoaiele menajere trebuie aruncate la platformele special amenajate. De asemenea, abandonarea pe domeniul public a gunoaielor provenite din gospodăriile proprii, cu nerespectarea zilelor de colectare stabilite de operatorul de salubritate se sancționează conform Legii nr.211/2011 cu amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice și 20.000 – 40.000 lei pentru persoanele juridice”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primaria nu are nicio justificare pentru mizeria din oras. Gunoiul nu se mai strange, si cu asta, basta! Cei care fac mizerie trebuie sanctionati, dar nici asta nu se intampla. Nu are cine. Politia locala nu-si face datoria.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272