REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Unde să-ți parchezi mașina în Constanța, ca să nu fii luat... de bou! Video

Unde să-ți parchezi mașina în Constanța, ca să nu fii luat... de bou! Video

Bianca NEDELCU 4 aprilie 2024 | 00:00 3409

Constanța se confruntă de ani de zile cu o criză acută de spațiu pentru parcare, situație ce a împins șoferii să adopte trotuarele ca parcări alternative, obligând pietonii să se deplaseze pe marginea șoselelor, fapt ce le poate pune chiar viața în pericol. În mod ironic, trotuarele orașului au devenit parcări, iar șoselele, trotuare. Însă n-ar trebui să ne grăbim să blamăm șoferii, cât ar trebui luate în calcul lipsa spațiilor special amenajate și creșterea numărului de autovehicule pe drumurile publice.

Unde sa-ti parchezi masina in Constanta, ca sa nu fii luat... de bou! VideoCartier Viile Noi, Constanța

Orașul se zbate de ani de zile într-o criză acută de spațiu pentru parcare, care a transformat trotuarele în alternative de facto pentru parcarea autovehiculelor. Aceste improvizații îi forțează pe pietoni să meargă pe șosea, iar situația este agravată de condiția precară a trotuarelor în unele zone, cu asfalt deteriorat și plin de gropi, adăugând insultă la injurie pentru cei ce caută un drum sigur prin oraș.

Unde sa-ti parchezi masina in Constanta, ca sa nu fii luat... de bou! VideoPoarta 6 Constanța

Autoritățile locale par a fi într-o luptă constantă cu această problemă, încercând soluții care până acum s-au dovedit a fi temporare sau insuficiente, poliția locală aplicând amenzi pentru parcările neregulamentare.

Unde sa-ti parchezi masina in Constanta, ca sa nu fii luat... de bou! VideoZona peninsulară, Constanța

În teorie, legislația existentă, precum HCM 194/2013, care reglementează parcarea pe trotuare prin impunerea unei distanțe minime de un metru pentru a permite accesul pietonal, ar trebui să ofere o soluție. În realitate, deși se poate crede că aceasta este adesea ignorată ori pur și simplu necunoscută de către șoferi, se dovedește a fi, în unele zone, cam imposibil de pus în practică.

Unde sa-ti parchezi masina in Constanta, ca sa nu fii luat... de bou! VideoPoarta 6, Constanța

Pentru a ieși din acest impas, una dintre soluții ar putea fi dezvoltarea infrastructurii de parcare, cum ar fi transformarea terenurilor neutilizate în parcări. Totodată, este necesară creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului legat de importanța respectării spațiilor dedicate pietonilor, cât și o coexistență armonioasă între nevoile șoferilor și siguranța pietonilor în spațiul urban.

Unde sa-ti parchezi masina in Constanta, ca sa nu fii luat... de bou! VideoCartier Km 4-5, Constanța

Va continua acest haos să domine peisajul urban sau vor fi găsite soluții inovatoare și durabile pentru a reconcilia nevoile tuturor cetățenilor săi? E timpul să ne gândim serios la viitorul spațiilor urbane și să punem siguranța și accesibilitatea pe primul loc. Altfel, ideea parcării în pomi sau pe blocuri ar putea deveni, într-o zi, mai puțin o glumă și mai mult o realitate nefericită.

Video:

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lui peste, mai mergeți și prin centru sau alte cartiere unde sunt instituții publice, cafenele și cârciumi cu basini etc, v-ați pus pe poarta 6 și 4-5, păi în anii 80 erau cinci mașini în tot blocul, acum sunt 50 și statul haleste la greu de pe urma mașinilor ! Când or fi parcări îndeajuns și țăranii vor parca tot pe trotuar, atunci da, arde-i, până atunci mai ușor cu știrile astea
1
0
De când si-au luat masini toți cocalarii au dispărut și locurile de parcare.
4
1
Criza locurilor de parcare se datorează exclusiv administrațiilor ce s-au perindat pe la primăria Constanța din 2000 încoace. Au construit toate spatiile verzi dintre blocuri cu alte blocuri în care s-au mutat toți d-alde coate goale de prin TL, IL, CL, BR, BZ, GR, DB, VS, DB, VN, GL care au venit cu toate ghioarlele de mașini fumegânde pe la eșapament.
7
1
Teren prielnic pentru amenzi date de Politia Locala. Pana de curand a activat in Politia Locala si marele ghiolban OLTEANU VALERIU. Acest derbedeu, cu toate ca avea doua firme private in Palazu Mare, a venit in Primaria Constanta sa mai ia un salariu de 10.000 lei. Nu a gravitat prea multi ani in aceasta unitate, deoarece sefii si-au dat seama cat de retardat este si l-au dat afara. Nenorocitul asta, daca ii aratai molozul lasat de RAJA Constanta pe domeniul public, iti spunea ca nu putea sa dea amenzi acestei regii, dar se irita atat de tare incat iti dadea tie amenda. Si pentru ce credeti ca te amenda ghiolbanul ?... Pentru ca ti-a crescut iarba pe terenul personal. Ma dementule, nu ti-e rusine ? La mata in curte nu era iarba ? Te-a nascut mata pe asfalt ?... Mai traiesti mult ?... Te asteptam la Casa Albastra cu o caruta de iarba proaspata sa te acoperim. M-ai lasat fara bani doua luni de zile retardatule.
5
1
Se merge pe ideea de amenzi de asta nu se face nimic .PARCAREA unde apuci aduce statului bani frumosi prin amenzi.DE CE SA FACI PARCARI cand aduni o gramada de bani de la iobagi? TAXE IMPOZITE AMENZI -VACA DE MULS POPORUL DE BOVINE SI OINE.
5
1
Primariile dau aprobari cand se contruieste ceva ,fara ca acel ceva sa aiba dupa caz,locuri de parcare si alte lururi care se cer in tarile civilizate. De ce? Pai nu suntem o tara civilizata,in primarii se gasesc indivizi datori celor cu afaceri , ,clanurilor sau altor grupuri de interese. Interesul cetateanului dispare din discutie la cateva secunde dupa vot. Adica vreti sa spuneti ca nu se stie asta? Pe urma,cetatenii sunt suficient de blazati,de lasi si babalai,ca se poate face orice impotriva lor. Care e problema? Un pic de zgomat la teveu,un articol,o injuratura pe retele sociale si totul revine la gaunosenia stiuta.
5
1
O masina per familie ar fi ceva DE BUN SIMT .Daca ai doua ,nici o problema,impozit dublu. Ai trei masini,impozit triplu.Se pot gasi si alte solutii...Dar marea problema a fost,este si din pacate va fi evaziunea,fie ea din TVA,fie din puii mei...acolo sunt multe miliarde...iar anafurile ar trebui sa faca inchisoare de la 25 de ani in sus pentru ca tolereaza asta..
5
3
Primarul Chițac, promite parcare de 5000 locuri, in centrul orașului, cu taxare de 1 leu/ 24 ore!!!! Pentru aceasta investiție nu exista teren, iar prețul este mult prea mic , ca să fie real! Chiar credeți ca va mai crede cineva ?
6
3
cjne a fost desteptul care a desfintat parcarea de la Brotacei?Sensurile unice nu au fost realizate.
3
1
Au vândut orașul bucata cu bucata!!!!! Chitac pleacă la eforie și lasă ne
14
5
spatiile unde se puteau face parcari, au fost revendicate de smecheri. orasul sa dezvoltat haotic, fara arhitecti. de ex. mamaia nord, sau bulevardul mamaia.
17
0
ca numaai lor nu le pasa de boii din acet oras...mama lor de esroci
10
4
cum nu sunt locuri de parcare ca se lauda chitac ca face mereu, mai ales parcari supraetajate cu 5000 locuri. fraieri sunteti daca il veti alege din nou.
20
4
Ptr astia cu taxe mari v am ginit,sunteti niste saracii invidioase
9
17
Eu propun taxe de 10 ori mai mari, nu scrie nicaieri in tara asta ca toata lumea trebuie sa aiba masina. Iti permiti bine, nu iti permiti...RATC si PA!
26
18
Parcarea pe trotuar cu un metru lasat liber pentru circulatia pietonilor este permisa NUMAI acolo unde exista amplasat un indicator care sa specifice clar asta, ori este semnalizat corespunzator. OUG 192/2002 Art. 72 (7) Este interzisa ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar cand aceasta este permisa, conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru.
18
3
Pe bune? Criticati oamenii ca-si cumpara masini?! Pai,fratilor,ce treaba aveti voi cu lucru asta? Uitati-va mai bine pe imaginile din articol,vi se pare ca alea sunt trotuare?! S-au inmultit constructiile iar locuri de parcare,nema! La cat de mizerabil arata orasul asta,impozitele sunt nejustificat de mari mai ales la masini. Creati locuri de parcare si mai lasati dracu' constructiile de p*****a calitate! Blocuri lipite,stalpi c******i,sali de jocuri,cocalarism maxim! Cand veti intelege ca o masina este o necesitate? Frustrati oameni!
21
20
Toti bosorogii pachetari au comentat sa se mareasca taxele . Dobitocilor la cimitir cu voi sa nu mai votati pesedeaua . E dreptul meu sa am masina ca nu pot sa ma inghesui cu voi si cu toti T*****I in autobuzele infecte gratis cum aveti voi .
17
29
Poate nu ati vazut, dar jeep-anele sunt mai multe decat tigaile, cel putin la mine in cartier, pe trotuare sunt parcate numai jeep-uri si da, cate unul de persoana!
24
5
NU TREBUIE CA ORICE TARAN INFECT SA AIBA MASINA!
24
23
Multe coji pe străzile turcizate ale Tomisului. Astea nu sunt mașini doar pentru ca au 4 roti. În Occident sunt la cimitirele de mașini aceste tigai de clătite.
26
12
MERGETI PE DOBRILA EUGENIU TROTUARELE SINT PLIME DE MASINI PARCATE.PIETONI MERG PE CAROSABIL.LA FEL ESTE SI PE TULCEI STRADA CU SECTIA DE POLITIE.ACESTIA DESIGUR AU OCHELARI DE CAL NU NU VAD NIMIC.OAMENI MERG LA FEL PE CAROSABIL.DAR ORGANIZARE SI IMPLICARE A POLITIEI ESTE MAXIMA
26
3
Sa se crească impozitele pe mașini. E unica soluție ca să se mai rărească tigăile luate pe câteva mii de euro. Să fie impozitul mai mare pe adresa de domiciliu. Cu cât sunt mai multe mașini pe aceeași adresa, cu atât sa fie mai mare impozitul. Tigăile sunt un pericol pe străzi.
25
19
Solutia este si mai simpla. Impozite mari . Asa fiecare o sa aiba o singura masina per familie, nu 10. Cand gasesti masini SH la 1000-2000 euro, normal ca toti cumpara cate una pt fiecare membru. Plin de masini. E scapata de sub control treaba asta.
35
26
Soluția este simplă, dacă realizăm că este omul și mașina și nu familia și mașina vom realiza că nu aveam de ce să criticăm administrația, sunt familii care au două mașini plus una de la firmă ce ar trebui să facă primăria?!
30
19

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436