REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Șezlonguri până-n buza apei! Oamenii sunt nemulțumiți!

Șezlonguri până-n buza apei! Oamenii sunt nemulțumiți!

Replica API 28 iunie 2022 | 00:00 3928

S-a dat startul sezonului estival și, odată cu el, au început și nemulțumirile constănțenilor, dar și ale turiștilor cu privire la șezlongurile amplasate până în buza mării, dar și de nerespectă perimetrului destinat prosoapelor. Un astfel de exemplu este și cazul unui sector de plajă din zona Trei Papuci unde zona de prosoape se află în spatele șezlongurilor. Astfel de situații sunt prezente pe aproape toate sectoarele de plajă administrate de privați.

Plajele din stațiunea Mamaia, cât și din municipiul Constanța au fost împânzite de turiști și de constănețeni. Vremea frumoasă și temperaturile ridicate din acest weekend i-a îndemnat pe oameni să iasă și să se bronzeze. Pe unele plaje, abia dacă s-a mai găsit un șezlong liber, iar oamenii care și-au dorit să stea pe prosopm în aproapiere de malul mării, au fost întâmpinați de un mare refuz din partea operatorilor economici. Singura zonă unde se puteau așeza era undeva în spatele șezlongurilor.

O astfel de situație este prezentă și pe un sector de plajă din zona Trei Papuci, acolo unde șezlongurile operatorilor sunt amplasate până în buza mării. Majoritatea dintre cei care au închiriat sectoarele de plajă nu sunt prea receptivi la obligativitatea legii cu privire la lăsarea de spaţii libere, astfel că uzează de tot felul de tertipuri pentru a-i alunga pe amărâții care nu-și permit să dea 30 de lei pe un șezlong.

,,Culmea nesimțirii am întâlnit-o pe o plajă aflată în dreptul străzii Ion Rațiu. Nu știu cum se numeste plaja respectivă, că nu am vazut nici un banner cu vreun nume.

Ce am vazut e afișul în care ni se spune - imperativ - unde avem voie să ne așezăm și unde nu. Cu mentiunea că pretenția respectivă e ilegală.

E ca și cum ai posta un afiș la intrare în magazin "aici puteți fura și nu pățiți nimic", cu sigla Poliției într-un colț al afișului respectiv. Tot litoralul geme de astfel de ilegalități, dar nimeni nu le vede.”, sunt de părere oamenii.

Ce spune legea!

Potrivit ordinului nr.1204 al MDRT care reglementează obligaţiile operatorului de plajă, trebuie să se asigure 5 metri liberi de la linia apei să intre seara cu utilaje pentru a curăţa linia apei de alge, etc., dar şi pentru toate maşinile de intervenţie ale MAI. Cât despre turiştii şi constănţenii care nu doresc să închirieze un şezlong, ei îşi pot amplasa prosoapele „acolo unde operatorul are dedicată zona pentru prosoape. Orice operator trebuie să aibă 30% din suprafaţa câştigată a licitaţie liberă pentru prosoape, iar restul de 70% trebuie folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor în suport fix.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-mi fac schiuri din crucea ma-ti!
0
0
vorba lunga degeaba
0
0
chiar ca unii sunt rable
0
0
de aia mergem la bulgari, ai sa ramana cornel si ai lui!
0
0
Conform art. 15 al. a. nerespectarea prevederilor art. 18 si art. 19 duce la retragerea autorizatiei turistice pentru plaja. Articolul 18 prevede 70% sezlonguri si 30 % liber. Art. 19 specifica pozitionarea suprafetelor astfel pentru fiecare dintre ele una dintre laturi este marea. Asa ca distractie placuta!
0
0
Mergi in Navodari, Infinity Beach,Tomis Villa Beach, Maho beach si restul. Daca imi poti demonstra ca au autorizatii de functionare pentru Beach bar si bucatarie , castigi un milion. Daca nu, fa un reportaj beton daca puteti.
0
0
la ce spagii se dau vara pentru sectoarele de plaja si restul avizelor ,nu prea ii intereseaza pe operatori de plaja unde stau cei care nu vor sa stea pe sezlog sau LOCALNICI care restul anului platesc taxe si impozite in Constanta. important este sa isi scoata pirleala
0
0
Se poate sta pe prosop de plaje si folisi o umbrela daca e nevoie, ambele aduse de acasa. Nu mai umpleti buzunarele celor de la apele aromane si acolitilor lor makedoni.
2
0
Mai cornel cel mic,daca aveai bani dupa cum te dai,te duceai in Ibiza nu atarnai la un sezlong de 100 lei. Cred ca te dai cocalar,faci poze langa o masina bengiasa si zici ca e a ta,dar tu n ai bani nici de un suc. Lasa oamenii sa se recreeze cum pot,tu ce lucrezi,daca lucrezi?
0
0
Daca stau la 100 metri de plaja de ce trebuie sa platesc scandura .Eu vreau sacstau pe nisip langa apa..
0
1
Daca stau la 100 metri de plaja de ce trebuie sa platesc scandura .Eu vreau sacstau pe nisip langa apa..
0
1
da tata, n-ai 100 de lei sa dai pe un sezlong, stai acasa, nu e nevoie de tine pe plaja, saracie. Astia care vin la atarnache si la mocangeala ca pe vremea lui Ceasca ar trebui castrati chimic, sa scapam de aceasta specie spurcata.
2
0
Nu plecati la plaja fara a avea la contacte in telefon,sanepidul.ITMul,ANAFul,OPCul si inrositi firul telefonului!
0
0
Uzun Hristu dir. de la A.B.A.D.L. este in stare sa o dea si pe masa, dar toata plaja in chirie.Viseaza numai bani si este s**b pregatit tehnic.
3
0
Amaratii!!!, deci sa inteleg ca astazi plaja este rezervata doar pentru barosani, ce zile am ajuns !
0
0
Guvernul ar trebui sa dea tickete de vacante si pentru asta , asa se vor plati 300 de ron zilnic doar pe umbrela, masuta si sezlog , sa aiba tzaranul pe ce taia slana si rosiile pe plaja !
0
0
Pentru ca cine ar trebui sa aplice legea , nu o face . Cand iti primesti dreptu , nu-ti pasa daca sunt incalcate anumite drepturi . Ia sa i se ridice licenta celui care incalca drepturile prevazute prin lege . Atunci sa vedem cine mai are curaj . Cata vreme se inchide ochi , asa se va intampla .
0
0
Nu inseamna ca sunt amarat daca nu vreau sa dau nici macar 1 leu pe sezlong!
0
0
De acord cu cel care a semnat amaratii. Intamplarea faceca unii din noi sa ne mai permitem sa platim. Totusi acum 10-12-14 ani mi s-a intamplat ca un zdrentalau cu patru clase sa nu imi permita sa imi asez prosopul unde voiam eu pe motiv ca trebuie sa platesc infecti de sezlong. L-am luat cu frumosul dar nu am avut cu cine sa discut. Apoi, a doua zi au venit pe capul lui toate organele pmantului care pot da amenzi. A inchis plaja o saptamana pana a mutat afacerea pe alta firma. Apoi suprise, iau au venit controlalele ai i-au mai bubuit noste amenzi. Nu se poate frate asa magarie.
0
0
Votam Noua Dreapta si interzicem inchirierea plajelor catre hapsani. Intretinerea se va face cu bani de la stat pentru ca tot romanul sa poata avea acces la plaja. Plajele vor fi in administrarea statului sau a primariilor dupa cum va stabili viitorul ministru legionar al turismului.
0
0
din pacate aceasta lume este condusa de descreierati axiati dupa bani.corect era ca la intrare pe plaja sezlongurile sa fie stivuite si plasate la cerere!la sfarsit de sezon era toata lumea multumita.
2
0
In mintea pitipoancei decerebrate, cine refuza sa stea pe scandurile cipanzeilor, sub soproane de stuf sau carpa si vrea sa stea la soare si pe nisip, e amarat. Pun pariu ca asta conduce bmw seria 3 si asculta manele... !
2
0
Ce ne facem cu mizeriile de sezlonguri si discriminarea localnicilor care nu vor sa plateasca. Sesizare la CNCD ?
0
0
Citi dintre concesionarii de plaja respecta asa ceva. Niciunul, iar "organele " dorm. Normal ar fi ca daca prinzi un astfel de concesionar ca nu respecta conditiile sa i se rezilieze pe loc contractul.
3
0
Muieeeeee Gurzuu
0
0
Oare cine a scris tampenia asa realizeaza ca suntem multi care ne permitem sa platim costurile sezlongului dar poate refuzam sa stam pe mizeriile alea de plastic sau lemn ca sardelele unul langa altul? In trustul asta verifica cineva articlolele inainte de a fi postate online? "amaratii" care nu-si permit sa plateasca un sezlong....... Foarte frumos.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272