REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Unde vrea Viorel Cobzariu să stâlcească gândacii?!

Unde vrea Viorel Cobzariu să stâlcească gândacii?!

Ana Maria LIPAN 22 iunie 2023 | 00:00 551

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral intenționează să achiziționeze servicii de dezinfecție și de dezinsecție. În acest sens a fost lansată o procedură de achiziție directă. La acest contract râvnește firma Progres Style, deținută de afaceristul constănțean Viorel Cobzariu. Reamintim că această societate a fost implicată în dosarul instrumentat de DNA Constanța, din cauza căruia au fost trimiși în judecată, pentru infracțiuni de corupție, mai mulți foști angajați ai ISU Dobrogea, între care și fostul șef Viorel Costache.

Unde vrea Viorel Cobzariu sa stalceasca gandacii?!

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral intenționează să achiziționeze servicii de dezinfecție și de dezinsecție, de care urmează să beneficieze mai multe sedii ale instituției. Pentru dezinsecție, tratamentul se va desfășura în două etape cu repetare la un interval de 10 – 14 zile, din motive pur biologice. Se vor efectua două treceri.

În acest sens ABADL a lansat o procedură de achiziție directă.  Valoarea estimată a contractului este de 17.825,40 de lei. Firma care și-a exprimat intenția de a-l obține este Progres Style, controlată de afaceristul constănțean Viorel Cobzariu. Rămâne de văzut dacă va accepta oferta societății, termenul de răspuns fiind 24 iunie a.c., ora 17:00. În cazul în care nu se va furniza niciun răspuns până la data amintită anterior, procesul de achiziție se va închide, aceasta fiind declarată neatribuită.

Firmă cu antecedente

Reamintim faptul că firma Progres Style, în cadrul căreia asociat și administrator este Viorel Cobzariu, a fost implicată în dosarul instrumentat de DNA Constanța, din cauza căruia au fost trimiși în judecată, pentru infracțiuni de corupție, mai mulți foști angajași ai ISU Dobrogea, între care și fostul șef Viorel Costache.

Unde vrea Viorel Cobzariu sa stalceasca gandacii?!Viorel Costache

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2008 - 2009, în contextul realizării unor lucrări la Centrul de pregătire a scafandrilor de luptă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, proiect finanţat prin Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, inculpaţii Viorel Costache, Constantin Miroiu, Virgilia Crina Ciochină şi Vasilica Vasile, abuzând de funcţiile pe care le deţineau, au trucat licitaţia organizată în scopul menţionat mai sus, în aşa manieră încât lucrarea respectivă a fost atribuită unei firme administrată de inculpatul Viorel Cobzariu, costurile manoperei şi a materialelor ridicându-se la un preţ de zece ori mai mare decât preţul pieţei.

Concret, Viorel Costache, în calitate de inspector şef al I.S.U. Constanţa, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu, a aprobat documentele de achiziţie şi a decis plata lucrărilor şi a materialelor necesare la un preţ mult mai mare decât valoarea reală, în condiţiile în care materialele fuseseră deja achiziţionate. În acelaşi context, Constantin Miroiu, în calitate de şef serviciu logistic, a avizat documentaţia de selecţie a ofertelor şi a aprobat plata lucrărilor şi materialelor pentru proiectul respectiv, Virgilia-Crina Ciochină, în calitate de contabil şef, a avizat pentru control financiar preventiv propriu realizarea lucrărilor respective.

Documentaţia de achiziţie a fost întocmită de inculpata Vasilica Vasile, subordonată a inculpatului Constantin Miroiu. În aceleaşi circumstanţe, Viorel Cobzariu a emis mai multe facturi fiscale, reprezentând contravaloarea unor lucrări neexecutate şi a prezentat mai multe oferte de preţ din partea unor firme care nu primiseră oferte de participare la licitaţie, după cum au precizat anchetatorii.

Dosarul a ajuns în instanță pe 28 octombrie 2015, iar pe 29 noiembrie 2019, magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat, persoanele trimise în judecată fiind achitate. Doi ani mai târziu, pe 7 aprilie, a fost înregistrat apelul. În cadrul ședinței de pe 24 noiembrie 2022, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au respins cererea înaintată de către DNA, ca fiind nefondată.

Cercetat pentru vătămare corporală din culpă, în cazul unuia dintre cele mai grave accidente rutiere produse la Constanța

Trimiși în judecată pentru vătămare corporală din culpă, achitați pentru că...s-a prescris fapta! Este vorba despre Viorel Cobzariu și Ionuţ Neagu, vinovați de producerea unui accident rutier din 2008. Judecătoria Constanța a dispus joi, 11 februarie a.c., încetarea procesului penal cu privire la inculpaţi, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Instanța a lăsat nesoluționate acţiunile civile promovate de părţile civile Marcu Lorica şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Unde vrea Viorel Cobzariu sa stalceasca gandacii?!

Reamintim că, la data de 29 iulie 2008, Ionuţ Neagu a condus un automobil marca Opel, model Astra, pe DN 2A, dinspre Constanţa către Ovidiu. În zona reprezentanţei Bavaria Motors, Neagu a lovit un automobil marca Audi, model Q7, condus în faţa sa de Viorel Cobzariu, un afacerist constănţean. Autoturismul Audi a fost proiectat pe contrasens, unde a fost lovit de autobuzul Isuzu Turquoise, care s-a răsturnat. În urma accidentului, au suferit vătămări corporale un număr de 41 de persoane, printre care și Ionuţ Neagu şi Viorel Cobzariu. Alexandru Marcu, pasager în autobuz, a decedat pe data de 12 august 2008.

Date despre firmă

Firma Progres Style a fost înființară în anul 2002 și are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Stejarului. Obiectul activității acesteia este "Activități generale de curățenie a clădirilor". Asociați sunt Viorel Cobzariu și Steluța Elena Cobzariu, ambii cu 50%. Viorel Cobzariu este și administratorul societății. 

În anul fiscal 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 6.900.635 de lei, profit în valoare de 1.588.851 de lei și datorii ce se ridică la suma de 3.234.483 de lei. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468