REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Unei femei din Hârşova i s-a "părut" că a fost violată de 2 ori în aceeaşi zi

Unei femei din Hârşova i s-a "părut" că a fost violată de 2 ori în aceeaşi zi

Replica API 15 mai 2012 | 00:00 233

Poliţiştii din Medgidia, puşi să alerge după infractori închipuiţi

Poliţiştii din Medgidia, puşi să alerge după infractori închipuiţi

O tânără de 28 de ani, din Hârşova, susţine că a fost violată de 2 ori la un interval scurt de timp, de 2 indivizi, cunoscuţi ai acesteia. Pe data de 13 mai, ora 10.34 poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi de o tânără care reclama că a fost violată şi că se află în zona Barăcilor CFR de pe strada Silozului din localitate. O patrulă s-a deplasat în zona indicată, dar persoana care reclamase violul nu a fost găsită, motiv pentru care a fost apelată pe numărul de telefon de pe care a fost făcută sesizarea la 112 şi i s-a spus să precizeze locul exact unde se află şi că trebuie să meargă la sediul poliţiei pentru a formula plângere penală pentru viol şi a da detalii cu privire la eveniment.

Persoana nu a fost identificată în zona precizată şi nici nu s-a prezentat la sediul unităţii de poliţie, fapt pentru care a fost apelată din nou, pe acelaşi număr de telefon, dar era închis. Demarând verificările în această cauză, poliţiştii au stabilit că, după ce a sesizat Poliţia Medgidia, tânăra a luat un taximetru şi s-a deplasat în localitatea Hârşova unde, împreună cu soţul său, s-a deplasat la Poliţia Oraşului şi a depus o plângere penală. Ulterior, actele au ajuns tot la Poliţia Medgidia.

Situaţia de fapt

Reclamanta a precizat că în noaptea de 12/13 mai, în jurul orei 02.00, în timp ce se afla la domiciliul său din localitatea Hârşova a venit un cunoscut care a pătruns fără drept în locuinţa sa, a luat-o cu forţa, a urcat-o într-un autoturism, după care au plecat spre Medgidia, iar la ieşirea din Hârşova, în apropierea unei păduri, a fost violată de acesta în interiorul autoturismului. După ce au întreţinut relaţii sexuale împotriva voinţei sale, şi-au continuat deplasarea spre Medgidia unde, în jurul orei 06.00, au ajuns la locuinţa mamei reclamantei. În continuare, tânăra a mai declarat că în jurul orei 10.00 în timp ce era singură la locuinţa mamei sale, a venit un văr al primului individ, care a luat-o tot cu forţa din locuinţă, a urcat-o într-o autoutilitară şi a condus-o la locuinţa acestuia din municipiul Medgidia, unde au întreţinut relaţii sexuale împotriva voinţei acesteia. Pe parcursul cercetărilor reclamanta a fost condusă la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa, unde a fost examinată din punct de vedere medico-legal, fiind formulate următoarele concluzii preliminare: ,,Nu prezintă leziuni de violenţă pe cap, trunchi şi membre şi la nivelul regiunii genitale şi anale".

Nici un viol, doar o alarmă falsă

În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că nu a fost nici un viol, ci o alarmă falsă, aspecte întărite de rezultatul raportului medico-legal, care arată că tânăra nu prezintă urme de violenţă. "Nu a fost nici un viol. Probabil ea a vrut să se răzbune pe ei în urma unor neînţelegeri. A declarat întâi că a fost adusă la Medgidia şi violată, apoi ea a plecat la mama ei, de unde a fost luată şi violată din nou, apoi s-a întors la Hârşova. Rezultatul de la Medicina Legală arată clar că nu a fost nici un viol", ne-a declarat comisarul-şef Vasile Dăogaru, şeful Poliţiei Medgidia. De precizat că tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă, pentru alarmarea organelor de Poliţie fără a exista vreo infracţiune şi, totodată, pentru că a folosit un "limbaj colorat".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272