REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ungureanu: Casa de Cultură nu primeşte finanţare, de aceea avem cluburi în incintă

Ungureanu: Casa de Cultură nu primeşte finanţare, de aceea avem cluburi în incintă

Replica API 10 decembrie 2015 | 00:06 386

Incendiul de la Culture Pub a afectat financiar instituţia

Incendiul de la Culture Pub a afectat financiar instituţia

Incendiul care a izbucnit la doar câteva zile după tragedia din Colectiv, cel de la Culture Pub din Constanţa, nu s-a soldat cu victime, însă a produs pagube materiale. Deoarece pub-ul se afla la demisolul Casei de Cultură din Constanţa, incendiul a afectat şi structura acesteia, iar fumul a intrat peste tot, inclusiv în sala mare. Pagubele materiale şi renovarea faţadei Casei de Cultură au fost suportate în întregime de patronul localului.

În acea seară, la Casa de Cultură trebuia să aibă loc un spectacol la care sala ar fi fost arhiplină, dar acesta a fost anulat după tragedia din Colectiv. Directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu, precizează că nu ştie nimic despre ancheta care se desfăşura la club şi afirmă că sistarea activităţii localului nu este în beneficiul Casei de Cultură: „Nu prea ne convine că nu mai funcţionează dar ce să mai funcţioneze dacă totul este ars? Cine mai face investiţii?”. Se pare că exteriorul, dar şi interiorul Casei de Cultură nu vor fi renovate prea curând din cauza lipsei de fonduri.

„Din bugetul pe anul viitor nu am nici un leuţ pentru renovare pentru că nu avem surse. Noi avem surse să supravieţuim, deoarece ne autofinanţăm. Nu primim finanţare de la nici o instituţie. Nici Consiliul Judeţean, nici Primăria, nici Ministerul Culturii, nu ne dau nici un ban. Şi uite aşa vin răspunsurile la întrebările: de ce aveţi Bingo în Casa de Cultură, de ce aveţi cluburi, oare de ce? Pentru a asigura minimul de existenţă. Dacă anul acesta am mai făcut ceva în Casa de Cultură, la anul nu o să am posibilitatea să cumpăr nici măcar un microfon”, a explicat directorul.

Priorităţile pentru anul viitor sunt deja notate în agenda multor instituţii. În cazul Casei de Cultură directorul a afirmat că îşi doreşte să aducă cât mai multe spectacole pe scena din Constanţa. „Eu vreau să aduc mai multe premiere la Constanţa, piese de teatru şi o să am mai multe surprize pentru constănţeni până la anul de Paşte. Printre aceste surprize o să fie şi Loredana. De săptămâna viitoare o să pun biletele pentru o piesă de teatru în premieră, şi anume “Amanta”, care va avea loc pe 29 februarie. În luna ianuarie o să îl avem pe Tudor Gheorghe. În anul care vine o să mă axez pe premiere, pe piese de teatru, pe comedie. Nu o să mai aduc dramă pentru că trăim o dramă”, a încheiat directorul.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218