REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

UNICEF: Unul din trei utilizatori de internet este copil sau adolescent sub 18 ani, la nivel mondial

UNICEF: Unul din trei utilizatori de internet este copil sau adolescent sub 18 ani, la nivel mondial

Replica API 12 decembrie 2017 | 00:00 369

Unul din trei utilizatori de Internet, la nivel mondial, este copil sau adolescent sub 18 ani, în timp ce tinerii între 15 și 24 de ani reprezintă grupul de vârstă cel mai bine conectat, arată rezultatele studiului UNICEF 'Starea Copiilor Lumii 2017 - Copiii în lumea digitală', prezentat luni într-o conferință de presă organizată la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), scrie Agerpres.

Conform documentului, tot la nivel mondial, 71% dintre utilizatorii de internet copii sau tineri se află în mediul online, comparativ cu 48% din populația totală.

De asemenea, există tot mai multe dovezi potrivit cărora copiii accesează internetul la vârste din ce în ce mai mici. În unele țări, copiii sub 15 ani au aceleași șanse de a utiliza internetul ca și adulții peste 25 de ani.

"Telefoanele inteligente alimentează o 'cultură a dormitorului' (bedroom culture), pentru mulți copii accesul online devenind mult mai personal, mai privat și mai puțin supravegheat. Tehnologiile digitale oferă copiilor oportunități de învățare și educare, în special în regiunile izolate și în situații de criză umanitară. De asemenea, tehnologiile digitale le permit copiilor să acceseze informații privind problemele cu care se confruntă comunitățile lor și le pot facilita implicarea în rezolvarea acelor probleme.

Tehnologiile digitale pot oferi oportunități economice, asigurând tinerilor acces la cursuri de formare și la servicii de corelare a cerințelor angajatorilor cu abilitățile tinerilor care doresc să se angajeze, creând totodată noi tipuri de muncă. Pentru a accelera procesul de învățare, tehnologia informației și a comunicațiilor (TIC) în învățământ trebuie să fie dublată de formarea cadrelor didactice și de abilități pedagogice puternice", reprezintă o altă serie de concluzii cuprinse în raportul de specialitate.

Raportul UNICEF relevă, totodată, că aproximativ 29% din tineretul lumii (aproximativ 346 de milioane de persoane) nu sunt online, dintre aceștia tinerii africani fiind cel mai puțin conectați. În plus, circa 60% dintre acești tineri nu sunt conectați online, comparativ cu doar 4% dintre tinerii europeni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108