REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Unitatea militară de la Mihail Kogălniceanu ar putea deveni bază permanentă pentru trupele americane

Unitatea militară de la Mihail Kogălniceanu ar putea deveni bază permanentă pentru trupele americane

Replica API 16 octombrie 2017 | 00:00 241

Baza militară de la Mihail Kogălniceanu ar putea deveni bază permanentă pentru trupele americane. Analistul Radu Tudor a publicat, duminică, pe blogul său, răspunsul pe care l-a primit de la Comandamentul Statelor Unite în Europa (USEUCOM) cu privire la evoluația securității în zona Mării Negre, din care reiese că există mari șanse ca baza militară din județul Constanța să găzduiască în permanență trupe americane.

„În urma evoluțiilor de securitate complicate în zona Mării Negre, din cauza agresiunii Rusiei, relevanța strategică a României a crescut și mai mult în NATO. Trupele aliate vor fi mult mai prezente, cu militari și tehnică, pentru întărirea Flancului Estic, amenințat de comportamentul nepredictibil din punct de vedere militar al Moscovei. Având în vedere informațiile pe care le am privind extinderea prezenței militare americane în România, la Baza Mihail Kogălniceanu, dar și în alte zone, am adresat Comandamentului Statelor Unite în Europa (USEUCOM) o întrebare în legătură cu dezvoltările militare din România și întreg Flancul Estic”, scris analistul pe blogul său.

Din răspunsul primit, spicuim: „Avem o relație puternică cu România. Statele Unite și România întrețin exerciții împreună pentru a învăța să facă schimb de informații și pentru a-și îmbunătăți promptitudinea. În prezent, sunt aproximativ 900 de soldați americani pe întreg teritoriul României, care sunt împărțiți prin rotire în bazele americane. Trupele americane staționează la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru a crește potențialul defensiv și de apărare a întregii Alianțe, nu doar al României, și este o demonstrație clară de solidaritate a aliaților și de determinare pentru apărarea teritorilor NATO de orice formă de agresiune. Prezența trupelor care vin prin rotație în România face să crească capabilitatea țării de a deprinde capacități militare, prin transmiterea unui mesaj clar către orice formă de agresiune – suntem uniți, capabili și pregătiți să apărăm teritoriile NATO”.

Sursă: radu-tudor.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi ii pupam in dos si eu pwla vize
1
0
Sa nu mai plece de aici , mai bine ei decat hotzii nostri
2
1
Totul se rezuma la bani , daca nu alocati doi la suta din PIB pt. fierataniile noastre vine Ivan cu davai ceas davai palton.Gogorita rita!
1
1
Spune mi concret cum te vor scapa astia de influenta rusiei si coruptie . Pai unu americanii nu au fost singuri in stare sa se apere de influenta Rusiei in alegerea lui Trump uite bine ce sa intamplat in mediul online . Doi americanilor stai tu linistit le conviene sa avem corupti dar corupti manevrati de ei mai exact sunt buni doar coruptii lor : exemplu autostrada Bechtel , dosar Microsoft compania a dat mita dar nu e incriminata avioane F 16 second hand. Concluzia este ca noi romanii tot asteptam sa vine altii sa ne faca curatenie sau sa ne apere . Si cei care vin sunt lupi in blana de oita
5
1
f. bine doar asa putem scapa de influenta rusiei si de agresiunea tot mai mare asupra justitiei de catre psd si alde
8
10
asta ne mai trebuia ,,paduchi pe cap,,American.
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272