REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6501
19.5° Constanța Vineri, 29 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6501

Uniunea Democrată Turcă din România, organizează cea de a XI-a ediţie a simpozionului internaţional „Femeia Turcă din Balcani”

Uniunea Democrată Turcă din România, organizează cea de a XI-a ediţie a simpozionului internaţional „Femeia Turcă din Balcani”

Mariana MURAT 19 septembrie 2023 | 14:09 139

„Uniunea  Democrată Turcă din România organizează în perioada 21-24 septembrie 2023, cea de a XI-a ediţie a simpozionului internaţional „Femeia Turcă din Balcani”, eveniment   care   se   va   desfăşura   la   Hotelul   TEN   din   Constanţa. Simpozionul   este   organizat   de   Comisia   de femei  a   UDTR   și   reunește   profesori universitari   şi   reprezentante   ale   unor   instituţii   culturale   non-guvernamentale  din Azerbaidjan, Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, Turcia şi ţara gazdă România.

Uniunea Democrata Turca din Romania, organizeaza cea de a XI-a editie a simpozionului international „Femeia Turca din Balcani”

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 22 septembrie, ora 10:30, în prezenţa preşedintelui UDTR, ing. Fedbi Osman, a deputatului Iusein Ibram şi a numeroşi oaspeţi, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, precum şi diplomaţi acreditaţi în România. Ediţia   cu   numărul   XI   a   simpozionului   marchează,   prin   tematica  abordată,împlinirea în acest an, la 29 octombrie, a unui centenar de la proclamarea Republicii Turcia,   eveniment   istoric   care   a   deschis   calea   democratizării   țării   dar,   care   a influenţat și comunităţile de etnici turci din ţările din Balcani şi implicit comunitatea turcă  din  România.

  Simpozionul  este   structurat  în   trei  paneluri,   în  cadrul   cărora participantele vor prezenta lucrări ştiinţifice având trei teme majore şi anume: „100 de ani de la proclamarea Republicii Turcia. Perspective istorice şi contemporane privind comunităţile turce din Balcani”, „Emigrarea turcilor din ţările Balcanice în perioada de după   proclamarea   Republicii   Turcia”   şi   „Personalităţi   feminine   de   etnie   turcă   în domeniul culturii, ştiinţei şi diplomaţiei”. În   deschiderea   simpozionului,   va   avea   loc   festivitatea   de   premiere   a doamnelor Melek Osman, Durie Accoium şi Gülten Abdula, trei membre ale Uniunii Democrate Turce din România, care prin activitatea lor susţinută de peste 25 de ani în cadrul uniunii, au contribuit la promovarea valorilor identitare ale etnicilor turci, iniţiind şi organizând proiecte de anvergură destinate comunităţii.

Comisia de femei va   conferi   totodată,   plachete   omagiale   pentru   reuşita   profesională   şi   pentru promovarea imaginii unei femei de etnie turcă de succes, unor personalităţi feminine care s-au afirmat în spaţiul public românesc, în diferite domenii de activitate. Aylin Cadır,   actriţă   la   Teatrul  Naţional   Bucureşti,  Filiz  Geafer,   translator   la  Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti, Geilan Ibraim, judecător la Judecătoria Medgidia şi Melia Cerchez, regizor la Pro TV s-au remarcat în plan profesional şi Comisia de femei a UDTR a ales să le premieze în cadrul acestui eveniment. Festivitatea de premiere se va încheia cu un moment de muzică de cameră susţinut la violoncel de Prof. Dr. Yelda Özgen de la Conservatorul de Muzică Turcă de Stat „Halen Itü” din Istanbul. Lucrările simpozionului se vor deschide începând cu ora 12.30 și se vor închide la ora 19.00”, au declarat biroul de presă UDTR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
14113451724
5/49
1610388237
joker
11339203516