REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

STUDENȚII, acuzații grele la adresa Guvernului

STUDENȚII, acuzații grele la adresa Guvernului

Replica API 7 martie 2021 | 16:33 2360

Uniunea Națională a Studenților din România acuză Guvernul condus de Florin Cîțu că au refuzat orice propunere care le-a ajuns pe masă și fac asta doar pentru că puterea lor este nelimitată.

Călătorie cu sens unic către nepăsare

Această călătorie a început cu gratuitatea totală, a continuat cu propunerea gratuităţii doar între centru universitar şi domiciliu, iar în final cu 50% gratuitate pe an calendaristic. Guvernul României, în frunte cu prim-ministrul Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Kelemen Hunor, alături de liderul PNL, Ludovic Orban au ales să execute economii, fără dialog, doar cu idei fixe, pe spatele studenţilor care se gândesc de câţiva ani dacă România mai merită o şansă.

Comunicarea nu pare să fie punctul forte al actualului Guvern al României, condus de către prim-ministrul Florin Cîţu, iar acest fapt este susţinut de campania de înlăturare a unui beneficiu care a salvat buzunarele a mii de studenţi români. După multiplele întâlniri cu reprezentanţi ai guvernului şi partidelor din coaliţie, am rămas cu esenţa ideologiei actualului executiv - unele schimbări se fac doar pentru că puterea este nelimitată, iar perspectivele celor afectaţi nu sunt valoroase.

În urma discuţiilor cu Partidul Social Democrat, un amendament menit să oprească eliminarea gratuităţii călătoriilor feroviare pentru studenţi a fost depus însă rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor. Votul privind bugetul pe 2021, care include şi eliminarea gratuităţii călătoriilor feroviarea cu CFR pentru studenţi, a trecut iar acest fapt aduce reducere 50% pentru studenţi pe an calendaristic, amendamentul depus de deputatul Florin Roman care oferea 12 călătorii gratuite dus-întors pe an universitar fiind ignorat de coaliţia de guvernare PNL - USR PLUS - UDMR.

Salutăm cu încredere reformele Guvernului României, însă susţinem în continuare faptul că există un număr mare de cheltuieli nejustificate în cadrul aparatului bugetar care puteau înlocui eliminarea gratuităţii studenţilor, cheltuieli care puteau menţine economii mult mai consistente şi populare.

Lipsa de comunicare, de care Guvernul României a dat dovadă, nu va fi uitată de către studenţii români, aceasta va sta mereu pe masa de discuţii, încrederea în acest executiv micşorându-se exponenţial. Noi nu suntem cerşetori, nu suntem milogi, nu suntem pomanagii, suntem tinerii ţării, suntem viitorul său şi avem nevoie de sprijin.

Sprijinim studenţii să profite de pe urma ultimelor zile de gratuitate completă, zilele următoare fiind publicată în Monitorul Oficial decizia adoptării bugetului pe 2021, iar odată cu ea, efectele ordonanţei fiind aplicate.

Călătoria cu un singur sens către alte ţări ne stă de foarte mult timp printre gânduri, iar ultimele decizii nu au influenţat într-un mod pozitiv acest proces. Vă rugăm să nu ne daţi şi alte motive pentru o decizie drastică, nu ne uitaţi. Noi suntem aici şi aşteptăm reforme pozitive pentru sistemul de învăţământ, bugetul anului curent pe educaţie nefiind satisfăcător pentru starea în care se află sistemul actual. Dorim dialog, dorim schimbare în bine!”, arată Uniunea Națională a Studenților din România, scrie știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bv guvernului de dreapta! Acum astept sa ii arda pe fraerii din multinationale si pe diaspora...pe rezist vad ca deja sunt nu mai exist...bv jos ciuma rosie...haha idiotii fara minte, crescuti prin cluburi de fire, in epoca manelelor si hastagurilor...bv generatia facebook, bv votantii lui peste.
2
1
Statii linistit,i ca acest guvern isi va rupe gatul
2
0
Papagalii astia de la guvernare si ala cu guvernul lui se laudau cu nu stiu ce rata fruntasa la vaccinare. am ajuns de rasul lumii suntem la coada clasamentului... pana si serbia care nu e in ue are rata de vaccinare dubla fata de a noastra.
2
0
Faceti videochat.Salvati guvernul meu.
3
0
esiti in strada
1
2
Facilitatile se dau functie de posibilitatile tarii.Pe vremea mea facilitatile erau atribuite celor merituosi si celor saraci,dar in mod limitat,acum este o aiureala comunista.
3
3
A.ti votat reformistii , usr-istii......jucati acum. Dupa fiecare mandat de 4 ani de dreapta , se intoarce stanga.
5
0
studentii, usor de manipulat erau primii in piata si au fost sprijinitorii USR. Acum ca si-au luat-o, poate deschid ochii
11
1
ca aveti transport gratuit? Pai, daca ati fi apreciat acest gest ati fi votat cu PSD dar voi, smecheri, le ai dat muuuu e la PSD si ati votat USR sau PNL, va meritati soarta cum ne o meritam si noi, idiotii care voteaza acelasii cc din 89.
10
2
sute de km,au dormit in poduri,au mancat sau nu dar au invatat si au ajuns oameni, acum au toate conditiile si ajung unde? diplomele se cumpara, posturile la fel,politica avanseaza incultura si tara merge ca pe roate dar patrate!
11
0
trezeste-te, ne dai tu un exemplu de program de dezvoltare al astora? sau ne spui si noua cum se stabilesc si cine verifica daca cineva a indeplinit criteriul de performanta, catu, turcan, orban sau usr-istii cu diplome cumparate? trezeste-te ma, iesi afara dute si munceste sa vezi cum e viata reala si pe urma posteaza pe aici!!!
6
2
Calitatea invatamantului romanesc este slaba. Calitatea studentilor este slaba inevitabil. Absolventii romani nu sunt capabili de inventii, inovatii pentru ca mentalitatea de sclav se cultiva de la gradinita. Pierderea pentru stat daca pleaca studentii sa munceasca printre straini ca necalificati este mica.
12
2
MUIE PSD??????ACUM S-A INTORS CALIMERA MUIE STUDENTIME FUTUVA MAMA VOASTRA DE DROGANGII
10
3
Aveti mentalitatea social pomanagista infipta n oase, dar va lipseste coloana vertebrala daca aplicati santaj politic, la limita oportunismului! Cereti programe de dezvoltare, de schimb de experienta in Europa! Vorbiti de alte tari, mergeti si vedeti metalitatea de acolo si mai vorbiti! Se aplica criteriul de performanta, asa ca SUCCES!
4
5
Voi erati primii cu Jos PSD Ciuma Rosie ! Si vi se dadeau gratuitati ! Na , ca acum a venit Malaria Galbena ! Oricum 90% dintre voi sunteti viitori emigranti , contati pt USR-PNL negru sub unghii ... doar sa votati ca diasporeni ! Deci cum e acum ? MUE USR -PNL ????
12
4
Bai Gigi estidin in ce maiprost...UE.
7
1
ca erau toate calatoriile rezervate aiurea nu zic? te duceai in gara cu o ora inainte si nu prindeai loc te urcai in tren si jumate era gol.
11
2
PNL. Pinocchio Nea Ludovic
10
1
burta pe carte nu cartea pe burta, bai viitori emigranti .
14
3
Pai nu erau ei prin Piata Victoriei cu sloganul PSD - CIUMA ROSIE ? Pai aia va dadeau drepturi moca ! Acum zdrentele din Guvern va da mu-mu !
17
2
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
15
2
ANALFABETULE !!!
10
0
Un frustrat protesteaza cand nu i tabara invingatorului , si cum sunt destule clase sociale invatate cu moaka , pomelute electorale , normal ca incep blamarile! Cereti va dreptl la sanatate, la invatamant , la reprezentare corecta a partidelor , culmea e ca ncii handicapatii nu cer pomana! Faceti comparatia!!!
3
12
ca studentii si-au luat o mare MUIE de la actualii guvernenti, astept sa le vina randul si celor din diaspora!!!
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614