Universitatea „Andrei Şaguna”, în topul preferinţelor bursierilor Erasmus
Universitatea „Andrei Şaguna”, în topul preferinţelor bursierilor Erasmus
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestLa Universitatea „Andrei Şaguna” vara se numără… bursierii Erasmus! O nouă grupă de studenţi străini a ales şi în această vară să-şi efectueze stagiul de practică în cadrul Facultăţilor de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Economice ale UAŞ. „Nu cunoşteam foarte multe lucruri despre România înainte să ajung aici, însă faptul că atât profesorii cât şi colegii mei care au ales Universitatea „Andrei Şaguna” pentru studii şi practică au fost atât de încântaţi de tot ce au întâlnit aici m-a făcut să-mi doresc să văd cum este să studiezi la ţărmul Mării Negre”, a spus Zeynep Hunerel, studentă în anul II la Facultatea de Inginerie şi Arhitectură a Universităţii din Kastamonu, Turcia.
Colegii de practică ai lui Zeynep au auzit de UAȘ de la studenții șaguniști care au studiat pe bani europeni, între unul și trei semestre, în alte universități din lume și și-au asumat cu mândrie rolul de ambasadori ai Universității „Andrei Șaguna”. Ei au vrut să se convingă că este într-adevăr un mediu în care profesorii și studenții formează o echipă de succes ce reușește să se dezvolte într-un cadru intercultural şi transnaţional, foarte oportun în contextul actual al globalizării pieţei muncii.
„Chiar dacă mă despart mii de kilometri de casă și sunt aici de puțină vreme, pot spune că la UAŞ am fost întâmpinat de profesioniști în domeniul economic, profesori ce în scurt timp mi-au devenit mentori dragi și care m-au făcut să simt că sunt într-o mare familie internațională”, spune Alibek Arzybaev, student de origine kârgâză în anul II de studii la Facultatea de Economie și Științe Administrative a Universității din Kastamonu, Turcia.
Colega lor, Merve Sarıkaya, proaspăt absolventă a Facultății de Jurnalism a aceleiași universități, este deja la a doua experiență Erasmus în România:
„Primul pas către o experiență internațională l-am făcut vara trecută, când, la îndemnul profesorilor și încurajările colegilor care au trecut pragul UAŞ, am decis că nu există loc mai potrivit pentru mobilitatea de practică. Cele două luni au trecut mult prea repede și mi-aș fi dorit să nu mai plec acasă. Vara asta am avut din nou de ales între mai multe țări, însă am fost hotărâtă să aleg România din nou, așa că… iată-mă la UAŞ!”.
Sunt mai bine de zece ani de când UAŞ derulează programul Erasmus de mobilităţi pentru studenţi şi cadre didactice, finanţat de Uniunea Europeană. În tot acest timp, mai multe universităţi europene și-au trimis elevii și profesorii să descopere o cultură nouă, să-și îmbunătățească nivelul de limbi străine și, nu în ultimul rând, să descopere și să se integreze în sistemul educațional românesc.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News