REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Lun., 22 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6707
10.4° Constanța Luni, 22 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6707
 

Universitatea București i-a retras postum titlul de Doctor Honoris Causa lui Nicolae Ceaușescu

Universitatea București i-a retras postum titlul de Doctor Honoris Causa lui Nicolae Ceaușescu

A.F. 21 februarie 2024 | 21:30 1075

Senatul Universității București a decis să retragă titlul de Doctor Honoris Causa acordat în anul 1973 lui Nicolae Ceaușescu, a anunțat decanul Facultății de Științe Politice Cristian Preda, printr-o postare pe o rețea socială.

Universitatea Bucuresti i-a retras postum titlul de Doctor Honoris Causa lui Nicolae CeausescuNicolae Ceaușescu

Decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București (FSPUB), Cristian Preda, a anunțat că Senatul UB a decis să retragă titlul de Doctor Honoris Causa acordat în anul 1973 lui Nicolae Ceaușescu.

„Senatul UB a votat propunerea mea de a-i retrage titlul de doctor honoris causa lui Nicolae Ceaușescu, pe care Universitatea i-l acordase în 1973”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al Univesității București, „Senatul Universității din București (UB) a decis, de jure, în ședința de miercuri, 21 februarie 2024, revalidarea hotărârii de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa (DHC) acordat de Universitatea din București lui Nicolae Ceaușescu”.

Sursa citată precizează că această decizie o validează pe cea din perioada decembrie 1989 – ianuarie 1990, care, deși nu a putut fi identificată în arhivă, de facto a fost în vigoare tot acest timp.

„Situația de condamnare definitivă și irevocabilă a lui Nicolae Ceaușescu din data de 25 decembrie 1989 se înscrie printre cazurile explicite de retragere a titlurilor onorifice de DHC acordate de UB, conform Regulamentului Universității din București privind acordarea titlurilor onorifice. Menționăm că Nicolae Ceaușescu nu figura, nici până în prezent, pe lista oficială, publicată inclusiv pe site-ul www.unibuc.ro, a posesorilor titlului onorific de Doctor Honoris Causa al Universității din București”, se mai menționează în comunicatul de presă al UB.

Pe 26 ianuarie 1973, Nicolae Ceaușescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din București. Diploma i-a fost înmânată de ministrul educației și învățământului de la acel moment, Paul Niculescu-Mizil, chiar de ziua dictatorului, când acesta împlinea vârsta de 55 de ani, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa cum spunea un domn (vezi mai jos), nu este exclus ca in cativa ani Ceausescu sa fie reabilitat si chiar incununat cu lauri de erou national! Asta pentru ca "urmasii" sai, la conducerea statului , nu au facut decat sa duca tara in jos si sa darame si lucrurile bune pe care poporul le-a construit cu greu si sacrificii uriase! Avem o datorie de peste 140 miliarde de euro! Suntem in pom si pomul in aer!
1
1
ok, dati-i titlul liber lui iohanis, care s-a plimbat mai mult.
6
1
de ce asa de tarziu ? Ati avut treaba ? Multa mmmwie !
4
2
Multi dobitoci pe acolo
6
0
cu psd care a castigat toate alegerile de 34 de ani noi am ramas tot intr-un fel de comunism mai original cu bruma de economie care nu a fost distrusa ceva intre china si o tara bananiera
10
0
Retard
8
2
In viitorul apropiat va fi declarat erou al natiunii asa cum il au turcii pe Ataturk
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218