REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.2° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.2° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Universitatea Ovidius a primit Titlul de Clasă Independentă Confucius

Universitatea Ovidius a primit Titlul de Clasă Independentă Confucius

Replica API 21 decembrie 2018 | 00:00 478

Univeristatea Ovidius este din ce în ce mai mult interesată de internaţionalizare. În urmă cu două săptămâni, instituţia de învăţământ superior a primit Titlul oficial de Clasă Independentă Confucius. “Este vorba de o reţea de institute internaţională, susţinută de Guvernul Chinez. Universitatea Ovidius din Constanţa este şi-n lume, numai în Europa, un brand. Şi iată că deja se creează pilonii pentru a genera procesul acesta de internaţionalizare”, a precizat rectorul Universităţii Ovidius, Prof. dr. univ. Sorin Rugină.

Conducerea Unviersităţii Ovidius îşi doreşte ca instituţia să devină oficial una internaţională, iar titlul primit de curând este unul din demersurile făcute în acest sens. “Dincolo de schimbul de profesori şi de studenţi prin programul Erasmus, care sunt motorul internaţionalizării, sunt şi alte componente pe care încercăm să le dezvoltăm, dar acestea trebuie să-şi regăsească justificarea în rezultatele obţinute şi în perspectivele pe care le întrezărim. Noi am spus că suntem deja multiculturali şi din această perspectivă ne gândim inclusiv la statutul nostru , de a deveni o universitate internaţională. Desigur, toate universităţiile pot invoca acest statut, dar ţinând cont de complexitatea relaţiilor pe care le avem cu toate universităţile din lume şi numai, universitatea noastră poate fi un pol al dezvoltării regionale întâi, şi de ce nu un pol al convergenţei mediului academic spre realizarea menirii pe care o are, aceea de a fi un asigurator al păcii, al bunăstării prin asigurarea de personal instruit”, a afirmat rectorul Prof.univ. dr. Sorin Rugină.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un succes care n-are a face cu "brandul" ci cu stradania si perseverenta profesoarei universitare Tighiliu Yolanda care merita pe drept titlul de "Profesor Emeritus" ajutata si de dr. Alina Lascu.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272