REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Universitatea Tomis va înfiinţa colegii pentru absolvenţii de liceu care au picat bacalaureatul

Universitatea Tomis va înfiinţa colegii pentru absolvenţii de liceu care au picat bacalaureatul

Replica API 7 iulie 2014 | 00:00 138

Revoluţie educaţională la Constanţa

Revoluţie educaţională la Constanţa

Guvernul Ponta a adoptat în şedinţa din 26 iunie o Ordonanţă de Urgenţă care aduce 97 de modificări la Legea Educaţiei Naţionale. Ordonanţa priveşte instituirea unor măsuri în domeniul educaţiei, cercetării ştiinţifice şi pentru modificarea unor acte normative. Printre articolele modificate se numără şi înfiinţarea de colegii pentru absolvenţii claselor a XII-a care nu au promovat bacalaureatul.

Paul Bocănete, rectorul Universităţii Tomis Constanţa, vede cu ochi buni şi nu prea aceste modificări ale legii educaţiei, însă, spune el, se va resemna şi va încerca să le respecte. Cu această ocazie, Universitatea Tomis anunţă că va înfiinţa colegii pentru fiecare facultate în parte, respectiv Administrarea Afacerilor, Finanţe Bănci şi Economia comerţului, turismului, serviciilor. "Guvernul Ponta a spus să facem o revoluţie în şcoli, în învăţământ. Joi a avut loc şedinţa extraordinară a universităţilor particulare din România, întâlnire la care au participat ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, reprezentanţi ai universităţilor de stat, preşedintele comisiei de învăţământ. Noi am venit cu întrebări şi propuneri, iar ceea ce ne-a căzut nouă foarte bine este înfiinţarea de colegii pentru cei care nu iau bacalaureatul. Colegiile vor dura un an de zile. Cursanţii vor face jumătate din disciplinele specializării la care se afiliează, iar la finalul anului de studiu se va da o diplomă de absolvire în care respectivul poate să lucreze în domeniul în care a studiat, chiar dacă nu a luat bacul. Apoi, se poate înscrie la facultate, dacă ia bacul, dar intră direct în anul doi. O să fac şi eu colegii din toamnă, cu trei specializări, chiar dacă nu este obligatoriu", a declarat Paul Bocănete, rectorul Universităţii Tomis. Profesorii care vor preda la aceste colegii vor fi cadrele didactice ale Universităţii Tomis.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272