REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

UNSAR: Despăgubirile pe segmentul de asigurări de sănătate au crescut cu 27% în 2023

UNSAR: Despăgubirile pe segmentul de asigurări de sănătate au crescut cu 27% în 2023

A.F. 18 aprilie 2024 | 00:00 160

Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei, în creÅŸtere cu 27% comparativ cu anul 2022, informează Uniunea NaÅ£ională a Societăţilor de Asigurare ÅŸi Reasigurare din România (UNSAR).

UNSAR: Despagubirile pe segmentul de asigurari de sanatate au crescut cu 27% in 2023

Conform sursei citate, aceÅŸtia sunt bani care nu au mai fost cheltuiÅ£i din fondul public de asigurări sociale de sănătate, putând fi redirecÅ£ionaÅ£i, aÅŸadar, spre categorii mai vulnerabile de populaÅ£ie.

ReprezentanÅ£ii UNSAR susÅ£in că interesul pentru asigurările voluntare de sănătate creÅŸte tot mai mult pe măsură ce românii ÅŸi companiile angajatoare devin din ce în ce mai preocupaÅ£i de prevenÅ£ie, de menÅ£inerea stării de sănătate ÅŸi a unui nivel de bunăstare ÅŸi de calitate a vieÅ£ii, inclusiv prin accesarea rapidă a unor servicii medicale de calitate.

"Dinamica pozitivă înregistrată pe această piaţă este o dovadă în plus că rezultatele educaÅ£iei financiare încep să se vadă ÅŸi că românii acordă o importanţă sporită stării lor generale de sănătate", a declarat Alexandru Ciuncan, PreÅŸedinte & Director General al UNSAR.

În ultimii ani, segmentul asigurărilor voluntare de sănătate s-a aflat într-o continuă creÅŸtere, înregistrând una dintre cele mai susÅ£inute evoluÅ£ii la nivelul pieÅ£ei de asigurări facultative din România, precizează sursa citată.

Astfel, piaÅ£a asigurărilor voluntare de sănătate este de peste 10 ori mai mare decât acum 10 ani, indicând o tendinţă vizibilă de dezvoltare ÅŸi o schimbare în comportamentul românilor ÅŸi angajatorilor.

"Aceste poliÅ£e ne pot scuti de un stres major atunci când apar situaÅ£ii imprevizibile în viaÅ£a noastră ÅŸi pot fi un instrument excelent de prevenÅ£ie ÅŸi depistare precoce", a precizat Roxana Băluţă, Specialist Asigurări de Viaţă ÅŸi Sănătate ÅŸi Coordonator Programe UNSAR.

Asigurările voluntare de sănătate protejează suplimentar bugetul unei familii în cazul producerii unei îmbolnăviri sau a unui accident cu consecinÅ£e nedorite ÅŸi, adesea, costisitoare.

Uniunea NaÅ£ională a Societăţilor de Asigurare ÅŸi Reasigurare din România reprezintă 22 de companii de profil. Acestea deÅ£in o pondere de peste 90% din piaÅ£a locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea ÅŸi reprezentarea intereselor asigurătorilor ÅŸi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România ÅŸi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern ÅŸi internaÅ£ional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al FederaÅ£iei Asigurătorilor ÅŸi Reasigurătorilor Europeni- Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector- cheie al economiei româneÅŸti, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asigurătorii Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212