REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Vin., 12 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6788
36.4° Constanța Vineri, 12 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6788
 

Unul dintre asistenții de la morgă, arestat preventiv. Video

Unul dintre asistenții de la morgă, arestat preventiv. Video

Mirela PASCAL 28 mai 2024 | 10:19 8264

Trei asistenți de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. „Apostol Andrei” Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, C.S., A.E. și O.C., au fost reținuți luni, 27 mai, pentru luare de mită în formă continuată. Cei trei sunt acuzați că ar fi primit diferite sume de bani, de la un investigator sub acoperire,  pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor. Sumele percepute de aceștia difereau, fiecare având propriul tarif. Doi dintre ei au fost plasați sub control judiciar, a declarat Cristian Ion, avocatul unuia dintre asistenți, în timp ce al treilea, Emil Alexiu, a fost arestat preventiv,  pentru 30 de zile.

Unul dintre asistentii de la morga, arestat preventiv. Videoavocat Cristian Ion

Cristian Ion, avocatul unuia dintre asistenții acuzați de luare de mită a declarat faptul că ”al meu client este acuzat de două fapte de luare de mită. Valoarea e modică, poate fi catalogată ca și cadou sau donație, însă e foarte important de subliniat că nu se reține că s-ar fi condiționat actul medical  de primire a unei sume de bani. Este începutul anchetei, clientul meu beneficiază de prezumția de nevinovăție

Video:

Precizăm că doar doi dintre asistenți au fost plasați sub control judiciar, al treilea fiind propus spre arestare preventivă.

Vom reveni!

Ce spun procurorii!

Prin ordonanţa din data de 27 mai 2024 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii C.S., A.E. şi O.C., cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în perioada aprilie-mai 2024, inculpaţii, asistenţi medicali la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. „Apostol Andrei” Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital, scutite de autopsie sau asupra cărora fuseseră efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale), în special pentru urgentarea formalităţilor necesare predării defuncţilor către aparţinători.

În sarcina inculpatului C.S. s-a reţinut că la datele de 10.04.2024, 12.04.2024, 23.04.2024 și 8.05.2024, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Serviciului de anatomie patologică – Compartimentul Prosectură, ar fi primit câte 200 de lei în fiecare zi. În sarcina inculpatului A.E. s-a reţinut că la datele de 15.05.2024 și 16.05.2024, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Serviciului de Medicină Legală, a primit câte 400 de lei în fiecare zi. În sarcina inculpatului O.C. s-a reţinut că la datele de 20.05.2024 și 21.05.2024 a primit câte 500 de lei în fiecare zi.

Unul din asistenți, recidivist!

Unul dintre cei trei asistenți vizați, Emil Alexiu, este recidivist. În urmă cu câțiva ani, mai exact în 2018, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru fapte similare.  În timp ce-și exercita atribuțiile din cadrul funcției de asistent medical în cadrul Serviciului de Medicină Legală Constanța, a cerut 1.000 de lei unei femei care şi-a pierdut copila după ce a căzut de la etajul unui bloc în construcţie, iar de aici a pornit totul. Ulterior, alte două persoane au depus plângeri pe numele lui! Acesta fila oamenii îndurerați și apoi le spunea că se va ocupa de necropsie dar cerea bani, sumele fiind cuprinse între 500 și 1.200 de lei.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa meargă cu toti la pușcărie sa fie lumea fericită.Valabil si pt medici chirurgi valabilă și pt polițiști de la circulație.Altfel mîncați k*t si atiit.
1
0
De pe fonduri europene ce faceti?Acolo se fura ca in codru! Oamenii dau cat se cere ca sa isicrezolve treaba!
2
3
acestor javre care profita de pe urma durerii trebuie sa li se confiste tot fara drept de apel lasati goluti si pusi la munca de jos
7
0
SUMA MODICA ?????? S A CALCULAT CAT INCASA PE LUNA ??? ASTEA SUNT SUME MODICE ? CATI DECEDATI PE ZI CATE ZILE PE LUNA ???
6
0
e baragladina. Nu se vede ?
6
0
Nu va este rusine sa aparati niste infractori???? Acesti indivizi se purtau mizerabil cu rudele decedatilor!!!!
10
1
BA,vrei in RAI baga arginti
4
2
Când ești viu, dar bolnav în spital, asistentele și infimierele țipă la pacienți, că pleci de acolo fugind să nu te îmbolnăvești de nervi, că țipă să le auzi, nu de altceva.De la Morgă nu mai ai cum să fugi sau să te ascunzi fără să plătești. dar poate unii nu au bani să plătească, au cotizat ani la rând la taxe și impozite, măcar așa să fie respectat pe ultimul drum, zău așa...
15
0
Felicitari dl avocat ! L ati scapat inauntru hahahah. Reclama de cacao, tot reclama e
8
0
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost. Este câinele de pază! Care latră..... Contra Cost!!!!!!
7
5
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost. Este câinele de pază! Care latră..... Contra Cost!!!!!!
7
7
Nu dai spaga, nu iei decedatul!
26
0
Ăștia iau șpagă de ani de zile. Cam târziu.
26
0
Gata erau ultimi șpăgari, acum totul o să fie bine în afroromania
9
14
Eugen de la morga spitalului județean constanta cere șpagă la fiecare Aparținător 300 lei pentru a ridica decedatul
25
3
Care dintre asistenti este cu unele combinatii cu alcool si dorguri si te trimite la un nene avocat?
8
1
La puscarie cu ei
14
0
Fara spaga la spital te si injura babele
19
0
Procurorului gunoaielor (si el tot un gunoi la randul lui), Th3odor N1ta, ex. Avokktul celebru al anilor 2000, actual investigator de deseuri, fatalau, ratat si epava umana.
23
1
Este catalogata ca si Spaga , domnule avocat...furati curent
34
3
Nu exista asistenta care sa nu primeasca spaga pentru orice.....de la liftier pana la manager, toti niste hoti.
41
2
de acord cu avocatu doar daca li se taie preputu, ii taie de jur imprejur !
16
2
Mai bine spui ca este pomana !!! Este beton apărarea ….
40
0

REPLICA

LOTO

6/49
43742103017
5/49
2224208296
joker
564213191