REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Unul dintre autorii crimei de la Limanu, nemulțumit de pedeapsa primită

Unul dintre autorii crimei de la Limanu, nemulțumit de pedeapsa primită

Replica API 25 februarie 2022 | 19:32 1349

O crimă îngrozitoare zguduia comuna Limanu, în anul 2017. Marian Cătălin Murgu şi Cristian Gabriel Obreja l-au ucis pe Vasile C., în vârstă de 40 de ani, lovindu-l n mod repetat cu pumnii şi picioarele pe toată suprafaţa corpului, preponderent în regiunile facială şi toracică, astfel încât i-au provocat nu mai puţin de 18 fracturi costale bilateral pe mai multe linii şi fractură de stern, urmate de producerea unui hemopneumotorax bilateral, leziunile toracico-pulmonare fiind incompatibile cu viaţa“.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Marian Cătălin Murgu și a lui Cristian Gabriel Obreja la 21 de ani de închisoare. În aceeași cauză Nicoleta Cizmaru a fost condamnată, pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă, la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Tot pentru mărturie mincinoasă, Aura Mucea a fost condamnată la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Faţă de minorul Robert E. s-a luat măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o perioadă de şase luni, pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Sentința nu a fost definitivă, apelul urmând să se judece pe 24 februarie 2022.

Cum s-a petrecut omorul

Cei doi inculpaţi, amândoi prieteni vechi ai victimei, iar cel dintâi chiar chiriaşul acesteia, au ucis-o pe victima Vasile C., în vârstă de 40 de ani, lovind-o în mod repetat cu pumnii şi picioarele pe toată suprafaţa corpului, preponderent în regiunile facială şi toracică, astfel încât i-au provocat nu mai puţin de 18 fracturi costale bilateral pe mai multe linii şi fractură de stern, urmate de producerea unui hemopneumotorax bilateral, leziunile toracico-pulmonare fiind incompatibile cu viaţa.

Crima a fost comisă din gelozie

Potrivit anchetei, mobilul crimei ar fi fost gelozia, Marian Cătălin Murgu, chiriașul victimei, bănuind-o pe victimă că ar avea sau şi-a dori o relaţie intimă cu concubina sa. După comiterea faptei, inculpaţii au creat un scenariu mincinos, după ce au mutat victima din locuinţa în care a fost agresată în locuinţa celui de-al doilea inculpat, de pe strada Atelierelor, şi au anunţat autorităţile a doua zi de dimineaţă, prin numărul de urgenţă 112, cărora le-au declarat că victima ar fi sosit la locuinţa respectivă în cursul serii şi că abia dimineaţa au remarcat că prezintă semne de violenţă pe corp.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212