REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Unul dintre COPIII care au ajuns la spital, din cauza PETARDELOR, a rămas fără DOUĂ DEGETE

Unul dintre COPIII care au ajuns la spital, din cauza PETARDELOR, a rămas fără DOUĂ DEGETE

Replica API 6 ianuarie 2022 | 13:27 2425

În noaptea de Revelion, doi copii de 3, respectiv 4 ani, au ajuns la spital, după ce au suferit arsuri din cauza petardelor. Aceștia au fost internați pe secția de Chirurgie Pediatrică, fiind sub supravegherea medicilor. Pe aceeași secție se află și minorul adus cu elicopterul SMURD în data de 22 decembrie după ce o petardă i-a explodat în mână. Cei trei primesc îngrijiri de specialitate, iar evoluția lor este favorabilă. Deși, unul dintre aceștia, în vârstă de 8 ani, a rămas fără două degete.

Spitalul Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost asaltat de sute de pacienți cu diferite patologii încă din primele zile ale anului. Potrivit reprezentanților spitalului, s-au înregistrat 689 de solicitări, 282 pe raza municipiului, iar 333 dintre pacienți au fost transportați la spital. De exemplu, secția de pediatrie a înregistrat 248 de internări, printre care se numără și doi bebeluși cu vârsta de până într-o lună, 52 de copii cu vârsta cuprinsă între o lună și un an și 194 de pacienți cu vârsta de la un an și până la 16 ani.

Evoluția copilului ajuns la spital după ce o petardă i-a explodat în mână

Afecțiunile întâlnite sunt laringite și otite, fiind comune în această perioadă a anului. Însă, trei dintre copii au ajuns pe patul de spital din cauza petardelor. Doi minori de trei și patru ani , care au ajuns la spital cu arsuri de gradul doi, starea lor de sănătate fiind stabilă în acest moment, iar unul de 8 ani.

Din păcate, medicii i-au amputat, parțial, două degete. Minorul este încă internat în spital, având în continuare nevoie de îngrijiri medicale. Reamintim că băiatul din Oltina a ajuns, în data de 22 decembrie, la spital cu mai multe plăgi în palmă. Acesta a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat de urgență la Spitalul Clinic Județean Constanța. Din informațiile noastre, și ceilalți doi sunt, încă, în spital.

M.O.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde sunt sustinatorii petardelor ? Aceste petarde trebuiesc oprite de la comercializare.
8
0
Incendiatorii de maine
8
1
Draga MO, de cand se foloseste virgula intre subiect si predicat?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212