REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Unul dintre elevii eliminaţi de la BAC a pierdut procesul cu Inspectoratul Şcolar

Unul dintre elevii eliminaţi de la BAC a pierdut procesul cu Inspectoratul Şcolar

Replica API 25 septembrie 2015 | 00:00 160

Instanţa a decis: a copiat la examen!

Instanţa a decis: a copiat la examen!

Unul dintre cei 16 elevi ai Liceului Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, eliminaţi în timpul probelor scrise ale examenului de bacalaureat sesiunea vară 2015, a pierdut procesul cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Este vorba despre Cătălin Petre Călin, care a deschis o acţiune în instanţă, pe 22 iulie a.c., la Tribunalul Constanţa, solicitând suspendarea executării actului administrativ, respectiv a deciziei de eliminare din examen.

Ei bine, instanţa a decis! A respins cererea de suspendare formulată de către reclamant, în contradictoriu cu pârâţii Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Comisia de bacalaureat din Centrul de examen 45, Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, ca fiind nefondată. Cu alte cuvinte, elevul Cătălin Petre Călin a fost eliminat din examen pe drept. Cătălin Călin obţinuse la limbe şi literatura română, scris 6.55, iar la matematică 9.05. Reamintim că 16 candidaţi de la Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă au fost eliminaţi după finalizarea probelor scrise, în urma vizionării înregistrărilor din centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Axiopolis”.

Astfel, ca urmare a verificărilor efectuate de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța în cazul tuturor elevilor eliminați pentru fraudă din examenul de bacalaureat, au fost constatate și alte fraude săvârșite în formă continuată de un număr mai mare de elevi. Comisia din Centrul de examen de la L. T. „Axiopolis” a fost invitată la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, unde împreună cu inspectorul școlar general, a urmărit înregistrările video. Ulterior, comisia a întocmit proces-verbal de eliminare pentru 16 candidați care au fraudat examenul. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272