REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

UOC, mesaj de condoleanțe după decesul doctorului Octavian Unc

UOC, mesaj de condoleanțe după decesul doctorului Octavian Unc

Replica API 24 octombrie 2020 | 15:17 1676

Comunitatea academică a Universității „Ovidius” din Constanța deplânge decesul prematur a prof.univ. dr. Octavian Unc.

„Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului prematur al colegului nostru, prof.univ.dr. Octavian Dumitru Unc, cadru didactic în cadrul Facultății de Medicină, începând cu anul 1990, și șeful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, în perioada 2011-2014.

Astăzi, am pierdut un profesionist desăvârșit, un bun coleg și dascăl. Profesorul Unc va rămâne un reper în chirurgia românească, prin implicarea alături de alți colegi într-o serie de intervenții cu impact major: primele colecistectomii laparoscopice, prima apendicectomie laparoscopică, primele suturi mecanice digestive, primele transplanturi renale experimentale, prima operație de transplant de insule pancreatice, tehnica de ramplisaj a chistului hidatic hepatic necomplicat realizată în premieră. De asemenea, va rămâne un reper și prin aportul personal la dezvoltarea chirurgiei constănțene: utilizarea SonoSurg-ului în chirurgia cancerului mamar, tehnica de lipoliză și lipoabsorbţie axilară în cancerul de sân, primele reconstrucții mamare cu lambouri musculare după mastectomii pentru cancerul mamar, primele reconstrucții mamare imediate cu implanturi de silicon după mastectomii pentru cancerul de sân.

Pentru zecile de generații de studenți și rezidenți, cărora le-a călăuzit pașii cu pasiune, determinare și profesionalism, în cei 30 de ani de activitate în cadrul UOC, va rămâne în amintire ca un mentor dedicat.

Ne exprimăm, pe această cale, toată gratitudinea pentru implicarea nobilă a domnului profesor Unc în dezvoltarea școlii de chirurgie din cadrul Facultății de Medicină a UOC.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!” transmit reprezentanții Universității „Ovidius” din Constanța.

Citește și:

Medicul Octavian UNC a DECEDAT

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comunitate academica de rahat si de corupti! Daca tot il deplangeti atata, de ce nu l-ati ales rector? Ipocritilor! Va votati intre voi, spagari si corupti!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102