Update: A fost închisă de OPC. Cherhanaua Moessia din Vadu, atentat la viața clienților, cu produse expirate de 3 ani! Video
Update: A fost închisă de OPC. Cherhanaua Moessia din Vadu, atentat la viața clienților, cu produse expirate de 3 ani! Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn nou atentat la sănătatea consumatorilor, de data aceasta la Vadu, la cherhanaua Moessia, deținută de chef Denis Gabriel Stamatescu. În cursul serii trecute, mai mulți clienți ai cherhanalei au consumat produse din pește expirate. Unul dintre aceștia a consumat ton expirat de 6 luni. Clientului a început să i se facă rău la 30 de minute după ce a consumat preparatul, suferind șoc anafilactic, fiind internat în spital. Update: Cherhanaua a fost închisă de OPC. De asemenea, vor fi sesizate organele de cercetare penală.
Potrivit informațiilor noastre au fost găsite foarte multe produse din pește și fructe de mare expirate, cu schimbare de stare termică. Unele produse erau expirate de 3 ani.


Inspectorii OPC au fost sesizați și au descins la cherhanaua din Vadu, care funcționează pe societatea HRC Fish Invest. În firmă mai sunt asociați Florinel Crețu și Ion Cruceru
Incredibil! Cum se joacă proprietarul cherhanalei, în mod conștient, cu sănătatea consumatorilor. OPC a găsit produse din pește expirate din luna septembrie, marfa depozitată pe jos, neacoperită, pâine mucegăită.
Deficiențe constatate
- produse alimentare cu schimbare stare termică din produs refrigerat în produs congelat
- produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare, ce au fost scoase din ambalajul original și reambalate de către operatorul economic fără a mai există informații cu privire la dată de valabilitate. Conform declarațiilor angajatului au fost achiziționate refrigerate și congelate în camera de congelare.
- produse alimentare și materii prime cu data durabilității minimale depășită din 2019, 2020, 2021 și mai, septembrie 2022
- fire electrice ieșite din parte, fără capac/ protecție
- igienă precară
- excremente de animal în zona de spălate vase
- muște în blocul alimentar
- ustensile neprofesionale
- coșuri gunoi fără capac
- ușile de la masă rece nu se puteau deschide, fiind din cauza depunerilor de grăsime/ murdărie
- nu se respectă vecinătate produselor alimentare
- preparate culinare ținute la temperatura camerei
- în frigiderele de Pepsi se depozitează produsele alimentare
- cloramină expirată
Video:
.
- ouă neigienizate lângă fructe
- nu se respectă vecinătatea la produsele alimentare
- depozitare materii prime direct pe paviment
- decongelare la temperatura camerei
- camera congelare cu produse alimentare ce aveau un miros înţepător de alimente modificate organoleptic
Societatea a primit o amendă în valoare de 10.000 lei şi s-a dispus măsura de oprire temporară până la remedierea deficienţelor constatate. S-a sigilat camera de congelare cu cele 1.038 de produse neconforme.
Pentru cantitatea de produse neconforme se face sesizare către organele penale.
.
„În afară de o tonă și aproape 100 de kg de pește în afara datei de durabilitate minime de consum, nu s-a găsit alt pește proaspăt deci oricine ar fi ajuns astăzi să servească masa, cu siguranță nu ar fi avut altceva de mâncat decât pește expirat, din păcate și cu modificări organoleptice adică cu miros înțepător de putrezit, preparat în niște condiții greu de imaginat. E vorba de o igienă total necorespunzătoare, părea că acolo nu se făcuse curățenie de o perioadă foarte lungă de timp. Întreaga atmosferă și activitate părea părăsită de mult timp și nicidecum în funcțiune așa cu era de fapt. De la fire neizolate ce puneau în pericol atât consumatorii, cât și angajații, până la spații de refrigerare nesalubrizate de foarte mult timp, cu rugină și murdărie, igrasie, infestat în așa fel încât întreaga operațiune alimentară de acolo este pusă sub semnul întrebării“, a transmis președintele ANPC, Horia Constantinescu.
„Vor fi sesizate organele de cercetare penală, aici nu mai vorbim de o abatere contravențională. Sunt convins că organele de poliție, sosite la fața locului, la solicitarea OPC, vor lua măsurile ce se impun“, a adăugat președintele ANPC.
Video:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.