REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Urina spumoasă. Ce afecțiuni indică și când trebuie să mergi la medic

Urina spumoasă. Ce afecțiuni indică și când trebuie să mergi la medic

Replica API 6 septembrie 2022 | 00:00 1467

Urinarea spumoasă poate fi cauzată de ieșirea unui curent de urină cu mai multă forță sau de prezenta produselor de curățare din toaleta, care reacționează cu urina și formează spumă, deci nu indică întotdeauna o problemă de sănătate. Cu toate acestea, în cazurile în care spuma din urină este frecventă, poate indica prezența proteinelor în urină.

Această proteinurie poate fi cauzată de pietre la rinichi, diabet sau hipertensiune arterială dezechilibrată. În aceste cazuri, este foarte important să consultați un medic pentru a diagnostica problema pentru a lua cel mai potrivit tratament.

Urina spumoasă nu este un semn de sarcină, dar poate să apară la o femeie însărcinată care are preeclampsie, o complicație care poate provoca pierderi de proteine ​​prin urină, precum și convulsii, comă, atunci când este lăsată netratată la timp.

Poate avertiza asupra unei infecții urinare

Când bacteriile colonizează tractul urinar, aceasta duce la o infecție a tractului urinar. De aceea este atât de important să menții o igienă bună, să ștergi din față în spate și să eviți să stai în bikini uzi prea mult timp.

Până la 50% dintre femei suferă de o infecție cel puțin o dată în viață, conform 20 Minutos.

Însă, atunci când urina face spumă și acest lucru se datorează unei infecții ale tractului urinar, există de obicei și alte simptome precum arsura când mergi la baie, nevoia constantă de a urina sau prezența sângelui. Dacă nu este tratată cu antibiotice, infecția se poate răspândi la rinichi, provocând pielonefrită.

Deshidratarea, o altă cauză probabilă

O altă cauză probabilă a urinei spumoase este deshidratarea. Nu bei suficientă apă sau ai făcut mult sport fără a ingera vreun lichid poate cauza urină concentrată și spumoasă. Cea mai bună soluție este să te hidratezi astfel încât problema să dispară.

În general, când apare spumă în urină din cauza deshidratării, este normal ca urina să fie foarte tulbure, cu o culoare galben închis. Când se întâmplă acest lucru, trebuie să bei apă.

Deși în majoritatea cazurilor prezența spumei în urină nu va însemna nimic grav, dacă această spumă este prezentă de fiecare dată când mergem la baie, este recomandat să facem o analiză de urină.

În acest fel vom exclude cauze grave precum proteinuria sau o infecție urinară care dacă nu sunt tratate la timp ne pot afecta sănătatea, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272