REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

URINATUL la tufiș, SPORT ESTIVAL la CONSTANȚA!

URINATUL la tufiș, SPORT ESTIVAL la CONSTANȚA!

Replica API 30 august 2021 | 22:52 2944

Cu ce amintiri pleacă turiştii de pe litoralul românesc

De la an la an, stațiunile de pe litoralul românesc par să se degradeze și să fie din ce în ce mai criticate de români, iar acest lucru se întâmplă tot din vina oamenilor. Plajele îmbâcsite de gunoaie îi fac pe turişti să strâmbe din nas atunci când vine vorba de vacanţele petrecute la malul Mării Negre, în România. Problema nu este la autorităţile locale sau la operatorii de plajă, ci tocmai la aceiaşi turişti care nu respectă regulile minime de bun simţ. După o vacanță petrecută pe litoral, un turist a realizat a recenzie a ceea ce înseamnă litoralul în România. Vorbim despre mizerie, nesimțire, indolență și oameni needucați.

Nisip fin fără pic de scoică, soare arzător, mirosul sărat al mării și liniște străpunsă din când în când de valuri. Asta visează mai toți turiștii, când aleg să-și petreacă vacanța, și așa scurtă, pe litoralul autohton. Ei bine, realitatea este alta. După ce și-a petrecut vacanța pe litoralul românesc, un bărbat a ținut să lase o recenzie cu privire la lucrurile mai puțin placate pe care le-a întâlnit. Acesta dă vina în principat pe oamenii care calcă pe litoral și consideră că starea deplorabilă în care au ajuns stațiunile se cauzează turiștilor.

Turist: ,,Litoralul este un imens coș de gunoi folosit de o adunătură de turiști needucați”

,,Litoralul este un imens coș de gunoi folosit de o adunătură de turiști needucați, de obicei foarte mândri că sunt români și extrem de preocupați de dezbaterea publică "gen-sex". Cu excepții relativ puține, dar cu impact emoțional pentru cunoscătorii genului. Orice nu mai este de trebuință se abandonează. Colacul sau salteaua de plajă sparte, papucii deteriorați, galetușa sau lopățica stricate, sunt abandonate pe plajă pentru a socializa cu mucurile de țigară, cojile de semințe, cotoarele de porumb și resturile de ambalaje.

Urinatul la tufiș sau nisip, sport estival!

O altă problemă cu care s-a confruntat omul este legată de urinat. ,,Urinatul la tufiș sau nisip este sport estival. Stai relaxat pe plajă și observi din timp în timp câte un părinte sau bunic cum își ghidează copilul să elibereze lichide corporale la doi metri de ultimul șezlong amplasat pe plajă. Firescul din ochii adultului ghid al celui aflat în/la nevoi este dezarmant.”, spune acesta.

Parcarea, problema veșnică a turiștilor

Turiștii devin artiști atunci când vine vorba de locurile de parcare în care își lasă autoturismele. ,,Parcatul este sport extrem. Pe trotuare, treceri de pietoni, borduri, spații verzi, oriunde găsești mașini parcate, nu există grijă sau respect pentru ceilalți, micile lumi ale șoferilor se reduc la propriul habitaclu. Locurile se ocupă și apoi se rezervă prin amplasarea celor mai inestetice obiecte în cele mai neîngrijite locuri uneori cu mesajul elevat: "Nu parca, amendă+bătaie".”

Citește și: Au venit `ȘLĂPARII` la MARE și au PARCAT ca pe ULIȚELE din CUCUIATA...!

Omul a mai vorbit și despre promendă, buluceală și spirit de trump, dar și despre schimbatul scutecelor pe terasă sau pe plajă în văzul tuturor. ,,Înghesuitul este brand de țară. Pe promenadă, buluceală, lipsă de politețe, spirit de turmă. La restaurante, market-uri și terase, rândul presupune atingerea fizică a celui din fața ta, distanța de siguranță este o noțiune tabu. Când trec unii pe lângă ceilalți oameni nu mai știu sa se dea la o parte, produc un fel de carambol uman. La fel în mare sau la piscină. Predominante sunt vorbitul tare, țipat, spusul apăsat, limbajul vulgar, râsul hăhăit, strănutul cu ecou amplificat, pe scurt, comunicarea nepoliticoasă este la ordinea zilei. O selecție atentă de comportamente lipsite de civilizație este etalată la fiecare pas.

Schimbatul scutecelor la terasă sau pe plajă este la fel de întâlnit ca zborul pescărușilor deasupra mării. Ulterior scutecele ne zâmbesc de după mașini, șezlonguri sau din zone verzi neîngrijite.

Nesimțirea de pe litoral este o sinteză a nesimțirii naționale pe care o tolerăm de generații prin negarea cu vehemență a existenței sale.

Numărul celor care citesc cărți pe plajă este infim. Citesc pentru ei și pentru ceilalți.

Vacanța și concediul sunt pe sfârșite, la fel și educația. Deși în unele cazuri pare că nici nu a început. A zis cineva "România Educată"? Cred că mai degrabă Wild Carpathia.”, a fost concluzia turistului dezamăgit de comportamentul oamenilor ce își petrec vacanțele pe litoralul românesc.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai si unde vreti,in buzunarele primarelui? Toalete publice sunt?
1
0
Cum astea sunt apucaturi perfect normale in China, cred ca ne pregatim sa devenim chinezi.
0
0
Multumim administratiei ptr. toate toaletele contruite si intretinute din bani municipaliati. Ca daia platim impozite,taxe etc. Cea mai buna administratie. Nota -10!
2
0
de cosuri de gunoi si veceuri publice...
4
1
Atentie unde faceti pipi, pe plaja sunt multe cabluri electrice pe sub nisip
1
0
Ia incercati sa faceti observatie cuiva care incalca o regula si vedeti ce urmeaza. Oricum daca sesizezi ceva nu se intampla nimic.
3
0
fortat cu sanctiuni corecte si palpabile daca avem posibile variante de aplicare a educatiei si exemple pozitive!
9
0
mai puneti cortistii,boschetii rulotisti si javrele lor,care se caca,pisa peste toata plaja!
17
0
Mda... nimeni nu s-a nascut educat. Educatia se face in familie si la scoala, dar depinde cine si in ce fel o face. Oricum, educatie si obligatii fara sanctiuni nu se pot impune.
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468