REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

URMĂRILE INCENDIULUI DEVASTATOR din CONSTANȚA! Oamenii sunt DISPERAȚI! VIDEO

URMĂRILE INCENDIULUI DEVASTATOR din CONSTANȚA! Oamenii sunt DISPERAȚI! VIDEO

Replica API 16 decembrie 2021 | 00:04 13763

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, 15 spre 16 decembrie, în jurul orei 1.00. Este vorba despre un bloc situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din zona Km 4- 5. Se pare că focul a pornit din parcarea subterană, de la vehicule, ulterior extinzându-se spre apartamente. Panica s-a instalat imediat, oamenii au ieșit desculți în stradă, disperați și speriați, în timp focul devenea tot mai amenințător și pompierii se luptau pentru stingerea flăcărilor. A fost activat Planul Roșu, în jurul orei 02.00. În urma incendiului, 8 persoane - adulți și copii - au fost transportate la spital, intoxicate cu fum sau cu arsuri. Clădirea a fost afectată în întregime. Locatarii vor fi cazați la Spitalul Modular și în Căminul Liceului Militar.

Peste 200 de persoane au fost evacuate, 37 de autoturisme avariate din care 25 de aflau în parcarea imobilului. La fața locului au fost peste 200 de forțe de ordine: pompieri, medici, jandarmi, polițiști. Au fost forțe alocate și de la ISU Ialomița și ISU Călărași. A fost activat Planul Roșu, la ora 01:52. Incendiul a fost lichidat la ora 04:00, iar Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 4:30.

Joi, 16 decembrie, oamenii încercau disperați să intre în case pentru a-și putea salva din lucruri.

Ce spune ISU Dobrogea:

,,Am fost solicitați la stingerea unui incendiu izbucnit la un ansamblu de locuințe format din 5 scări de apartamente , totalul fiind de 150 de apartamente. am alocat la fața locului 35 de autospeciale, au fost alocate și forțele de la ISU Ialomița și ISU Călărași. De asemenea, se verifică fiecare locuință pentru a se asigura că nu mai există persoane rămase în case. Au fost evacuate peste 200 de persoane, fiind evacuate cu autoscara.

Din elementele pe care le avem, incendiul a fost inițiat din parcarea blocului, de la subsol. Ulterior, va fi stabilită o cauză. ”, a transmis inspector-şef colonelul Mihail-Cristian Amarandei.

Dezvoltatorul nu avea autorizație la incendiu

În anul 2015, premergător obținerii autorizației de construire (la faza de proiect) a fost emis aviz de securitate la incendiu pentru parcajul amenajat la subsol. După recepție și punerea în exploatare, societatea dezvoltatoare nu a solicitat autorizația de securitate la incendiu, care certifică practic faptul că imobilul îndeplinește cerințele specifice securității la incendiu.

Video:

Locatarii blocului, cazați la Spitalul Modular

Locatarii blocului care a ars au fost cazați la Spitalul Modular, unde sunt 50 de locuri, și la căminul Liceului Militar.

Urmările incendiului sunt devastatoare. În parcarea imobilului se regăsesc mașini mistuite de flăcările care au înghițit blocul.

Citește și:

INCENDIU DEVASTATOR în CONSTANȚA! Un BLOC a luat FOC, oamenii au ieșit DESCULȚI în STRADĂ! VIDEO

Video:

9 pacienți au ajuns la Spital

In urma incendiului izbucnit azi noapte in municipiul Constanta, la Spitalul Judetean au fost adusi 9 pacienti (2 copii si 7 adulti). La nivelul unitatii medicale a fost activat planul alb. Pacientii au fost preluati imediat si investigati de catre echipe medicale multidisciplinare.

Un singur pacient a fost preluat pe codul rosu, fiind urgenta majora, cu arsuri de cai aeriene superioare si arsuri de gr II pe 7 % din suprafata corporala. Acesta a ramas internat la chirurgie plastica/terapie intensiva. Este in momentul de fata intubat dar starea sa este stabila.

De altfel este singurul pacient care a ramas internat. In cazul celorlalti 8, o femeie a refuzat internarea iar celelalte persoane nu au necesitat spitalizare.

Citește și:

NOUĂ PERSOANE au ajuns la SPITAL în urma INCENDIULUI din KM 4-5

Mirela PASCAL, D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LA ACESTI JUNI BOSCHETI
9
0
Avem guvern Maciuka !
6
1
Verificatia relatia afaceristului cu Nita T. , legaturi ciudate cu blocul lui nita t. De la Agigea, pe numele fratilor.
14
1
Bloc cu materiale eftine
19
0
Intr-o tara civilizata deja se bagau primele mandate de arestare la ora asta ...
34
3
Pe timpul lui Ceaushescu era putin probabil sa se intample asa ceva. Si daca se intampla cine gresea platea cu varf si indesat.
35
4
Alo Replica, de ce nu e zici si cine e acest dezvoltator misterios? Cumva are reclama pe gluma asta de site? Pai daca e asa strangeti fortele si spalati-l bine ca va pricepeti.
34
3
Trasi in teapaa!!!!
20
5
cu cotete pe patru roti , second-hands
12
23
de ce nu spuneti ca acel dezvoltator este Solid House caruia ii tot faceti reclama in acest ziar
57
8
E si vina celor care cumpara totusi. Imi pare rau de situatia in care se afla, dar probabil ca pretul a fost mic si oamenii disperati sa isi cumpere o locuinta noua. Nu pare calitativ blocul
34
10
apartamente de la fel de fel de golani imobiliari ,prieteni cu Mazare-Fagadau-PZD , care au distrus Mamaia si Constanta.
53
9
unde este sistemul de stingere alarmare incediu?!?!?
66
1
asa se intampla daca nu vreti sa platiti parcarea
12
52

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108