REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Urmărire ca în filme: doi bărbaţi au ajuns la spital, împuşcaţi de agenţi de pază

Urmărire ca în filme: doi bărbaţi au ajuns la spital, împuşcaţi de agenţi de pază

Replica API 25 septembrie 2012 | 00:00 124

Presupuşi hoţi, care urmau să dea lovitura la un tren cu cocs, opriţi în forţă

Presupuşi hoţi, care urmau să dea lovitura la un tren cu cocs, opriţi în forţă

Doi constănţeni au ajuns în atenţia medicilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu plăgi împuşcate, cei care au recurs la focuri de armă fiind angajaţii unei firme de pază, mai exact Save and Self Security. Însă, de aici povestea devine înceţoşată, cu două variante privind cele întâmplate, fiind de competenţa organelor abilitate să scoată faptele la lumină.

Plecând de la declaraţiile celor doi răniţi, urmărind astfel prima variantă, se pare că totul s-a întâmplat în satul Culmea, în noaptea de duminică spre luni, când angajaţii firmei de pază ar fi dat buzna în curţile lor şi au început să tragă cu armele din dotare, cu bile de cauciuc, în toate direcţiile, motiv pentru care au ajuns la spital, bărbaţii susţinând că nu au nici o vină şi nu ştiu ce s-a întâmplat cu exactitate, fiind luaţi prin surprindere. Poliţiştii din Ovidiu au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, la orele 2.35, motiv pentru care s-au deplasat la faţa locului, găsind bilele de cauciuc. Odată ce s-a ajuns secţie, "tabăra adversă", şi anume angajaţii Save and Self Security susţin o cu totul altă variantă. Potrivit acestora, atmosfera este descrisă cu focuri de armă şi urmăriri ca în filme, totul plecând din Poarta Albă, locul pe care îl aveau în pază, mai exact căile ferate, unde supravegheau un tren plin cu cocs. Scandalul a izbucnit în momentul în care cei doi indivizi, unul din Poarta Albă şi celălalt din satul Culmea, se perindau în toiul nopţii pentru a fura. De aici, potopul. Presupuşii hoţi nu au vrut să se oprească la atenţionarea agenţilor de pază, urmărirea ca în filme derulându-se pe şoselele Constanţei. Ajunşi în satul Culmea, agenţii de pază au folosit armele din dotare, fugarii fiind răniţi, ajungând de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Însă, potrivit urmăritorilor, la intrare în sat au mai intervenit şi alţi localnici, până în momentul de faţă fiind vorba de aproximativ 7 persoane implicate. Poliţia a demarat o anchetă în acest sens, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-au produs evenimentele.

Ce spune IPJ despre caz

"În dimineaţa zilei de 24 septembrie a.c., la ora 02.34, poliţiştii din Ovidiu au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, în apropiere de staţia C.F. Poarta Albă, între agenţii de pază aparţinând unei societăţi private de profil, ce asigurau paza transporturilor CFR, pe ruta Năvodari - Poarta Albă, şi doi tineri a izbucnit un conflict spontan. Din primele verificări efectuate în cauză s-a stabilit că, după un schimb de replici între cei doi tineri şi agenţii de pază, au încercat să părăsească locul faptei cu un autoturism, agenţii de pază pornind în urmărirea acestora. În momentul în care au ajuns în localitatea Culmea, în sprijinul părţilor implicate au venit mai multe persoane. În timpul incidentului agenţii de pază au folosit armamentul din dotare, astfel că în urma acestui eveniment la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa au ajuns B.G., de 28 de ani, din localitatea Culmea şi U.I., de 21 de ani, din Poarta Albă. Poliţiştii desfăşoară activităţi de investigare în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment, identificarea tuturor participanţilor şi luarea măsurilor legale ce se impun", spun reprezentanţii IPJ Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212