REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Urmează Jihadul?! Liberalii din CL Mangalia nu au votat pentru subvenția la căldură!

Urmează Jihadul?! Liberalii din CL Mangalia nu au votat pentru subvenția la căldură!

Mirela PASCAL 30 ianuarie 2023 | 15:50 3436

Consilierii PNL de la Mangalia nu au votat pentru acordarea subvenției la căldură! Mai mulți consilieri, de la PER și PSD, au luat taurul de coarne și au inițiat un proiect de hotărâre pentru acordarea subvenției. Aleșii s-au întâlnit în ședință extraordinară luni, 30 ianuarie, însă liberalii au fost împotrivă. Așa că, mangalioții vor plăti, în continuare, facturi astronomice.

Urmeaza Jihadul?! Liberalii din CL Mangalia nu au votat pentru subventia la caldura!

Cei opt consilieri PER și PSD din Consiliul Local Mangalia, respectiv Neculai Tănasă, Paul Foleanu, Laurențiu Dumitrașcu, Zanfir Iorguș, Maria Călin, Ozghiun Menabit, Larisa Canea și Teodor Marinescu, au inițiat un proiect de hotărâre în care propun ca prețul local de producere și distribuție centralizată a energiei termice practicat de Goldterm Mangalia, de 798, 27 lei, începând cu 1 ianuarie 2023-31-03-2023, să fie distribuit astfel: 366,67 lei gigacaloria-preț facturat populației și 431,60 gigacaloria-subvenția de la bugetul local. Ședința extraordinară a fost convocată de cei 8 consilieri pentru luni, 30 ianuarie, însă consilierii PNL au votat împotrivă, așa că proiectul nu a trecut.

Urmeaza Jihadul?! Liberalii din CL Mangalia nu au votat pentru subventia la caldura!

În aceste condiții, mangalioții sunt dispuși să semneze în vederea organizării unui Referendum pentru dizolvarea Consiliului Local. Ca de obicei, primarul Cristian Radu a lipsit de la ședință.

”Consilierii locali PNL nu au aprobat reintroducerea subvenției pentru producția de gigacalorie în sistem centralizat și obligă cetățenii Mangaliei să plătească facturi exorbitante la căldură. Conform ORDIN 511/1090/2022, subvenția pentru producția gigacaloriei (CL Constanța a aprobat subvenție în valoare de 720/gcal), această subvenție constituie ajutor de stat și se compensează din Schema de Ajutor de Stat. Familiile care au centrala termica de locuință, pe gaz sau pe energie electrică, primesc un ajutor de stat care s-a constituit în plafonarea prețurilor la gaz și energie electrică. Diferența între prețul plafonat și prețul de pe piața libera este ajutor de stat. La notificarea Consiliului Concurenței, deoarece cei racordati la sistemul centralizat sunt discriminati, Guvernul României a emis un ordin prin care subvenția acordată de consiliile locale operatorilor care produc energie termică în sistem centralizat, devin ajutor de stat și vor fi compensate din Schema de Ajutor de Stat. Consilierii locali PNL din Mangalia au eliminat subvenția în luna iulie 2022, astfel încât în lunile noiembrie și decembrie 2022 au venit facturi astronomice pentru căldură. Consilierii locali PER și PSD au convocat o ședință extraordinară pentru a aprobă subvenția, la aceeași valoare la care s-a aprobat în 28.01.2022, dar consilierii locali PNL au respins subvenția, iar propunerea nu a primit voturile pentru adoptarea HCL. Consilierii locali PNL au deposedat pe o parte din locuitorii Mangaliei să beneficieze ajutorul de stat. Astfel, locuitorii Mangaliei vor plăti în continuare facturi astronomice pentru căldura produsă în sistem centralizat”, a spus consilierul PER, Menabit Ozghiun.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Teodor Marinescu ..consilier local???!!!!! Cat de jos a ajuns Mangalia!!! Vanzatorul de floricele , vata de zahar , pizza ..etc prostul clasei a ajuns consilier???!!!!!!! Dorule..ai considerat ca asta e sansa ta sa te afirmi....submediocrule!!!
4
0
ca jurnalistii lu' peste de la aceasta f*****a de ziar!
0
0
Tragi apa si aia e. Gasca Murad musca bine. Dragi locuitori ai Mangaliei cand aceasta gasca va prelua orasul sa nu pisati ochii lasandu va manipulati de hazna replica. De abia astept sa va vad cum plangeti ca au taiat Comorova ca va subjuga cu taxe si impozire mari. Murad sa ne soogi pe toti
4
0
PNL cel mai j***s partid politic , plin de c***e..... macar cu PSD-istii stiai care e treaba si ce le poate capul.....
6
1
De acord cu referendumul
6
1
Idiot sa fie si cretin care mai voteaza PNL si radu cristian!!
10
1
Niste sclavi ordinari consilieri PNL si danut moldovan Pro Romania ...vin ele alegerile...
8
2
Ce va mai place sa amestecati hândelul, poate poate mai castigati un votuleț. Dorule ca ma uit la tine sau la Despa, imi este tot una, de cate ori te vad ma bufneste si râsul. Ozzy, ai uitat la ultimele alegeri cum ti’a ordonat Sefu’ Morar sa iti sapi groapa si sa ii pupi poala lui Murad. Unde
7
3
Cum sa aprobe daca au primit ordin sa nu voteze ca altfel ii da afara din partid?? Asta face pnl ! Promoveaza prietenii incompetenti in functii de conducere! Ii avem si pe sorynel de la isj care a taiat o clasa de la liceul Calatis! Il avem pe faliborga care este cercetat de dna ca nu ii mai ajungea porcul, vaca, varza si altele!
10
3
mu va mai dați în cap unul la altul,citiți OUG și puneți mana și completați actele cerute pentru acordare subvenții.In rest numai de bine
6
4
Acești consilieri locali apară interesele locuitorilor Mangaliei? Ar fi cazul sa-și explice poziția.
12
2
Mai embrion ce ești. Cum poți să spui așa ceva? Mama mea are pensie de 1000 de lei după o viață, are un pământ după care nu ia nici un venit, nu e in arendă, nimic. Poate îl țină să îl vândă daca se imbolnaveste așa cum e normal, nu îl vinde să plătească întreținerea pentru care ar trebui să aibă subvenție așa cu au cei cu centrale proprii. Ce dracu nu înțelegeți? Cei care că încălziți cu gaz in regim centrala proprie fie că stați la bloc sau casa, statul va suporta o subvenție la gaz, adică v a plafonat prețul, tot un fel de milogi și voi, dar la stat. Și noi vrem giga sa beneficieze de subvenție de la stat nu din bugetul local, deci nu din buzunarul tau, inchipuitule. Că și Radu când dă la pensionari tort și diplome, nu da de la el, da din banii noștri.
8
7
În realitate subvenția există, dar pentru cei care au cu adevărat nevoie de ea. Consilierii PER și PSD, pentru a face campanie electorală (pe banii altora), vor subvenție generală , pentru TOȚI cetățenii racordați la sistemul centralizat (patroni, posesori de 3 spații comerciale, de pensiuni în vamă, pensionari din armată și jandarmerie cu peste 10.000 lei lunar, e.t.c). Chiar și Becali sau Frații t**e ar beneficia dacă ar avea imobile în Mangalia racordate la centrale. Asta din banii celor care stau la 15 grade , se încălzesc cu lemne sau centrale proprii, curent electric, e.t.c. În fapt, un apartament de 3 camere care are 26 de grade permanent, racordat la gaze sa zicem, plătește 1.500 lei lunar adică aproape 80% din suma plătită de cei racordați la centrale (este și normal, acolo apar cheltuieli cu salarii, utilaje, transport e.t.c.) Felicitări consilierilor P.N.L. care nu au picat în capcană. Au pierdut vreo 400 de voturi dar au căștigat 2.000 . În urma unui sondaj pe cel mai mare grup de socializare din Mangalia, 80% dintre cei care au votat S-AU OPUS subvenției.
7
13
Ce merita liberalii împreună cu Dănuț Moldovan când ies pe strada sau în colectivitatea unde își desfășoară activitatea? Cate un scuipat. În timp ce cetățenii care stau la case și cei care au centrala proprie beneficiază de preț subvenționat și plafonat de ctre stat, cei branșate plătesc preț la giga întreg. În alta ordine de idei, Ozzy e nebun, clar, dar în speța de față are dreptate și el și PSD care au înțeles la timp ce au de făcut. p****i suntem sa nu dizolvat consiliu.
15
7
Acest Menabit poate sa spuna orice si chiar daca are dreptate lumea nu-l mai crede.In orasul Mangalia tota lumea stie cine este acest baiat…Un tradator,un mincinos si un invidios fara limite care taie toata ziua iarba la caini,un om fara ocupatie si fara frica de Dumnezeu!
6
4
va aplicat Radu metoda maradona si v-a luat portofelele ca sa verifice daca mai aveti bani si daca a vazut ca in Mangalia mai toata lumea castiga bani la n***u din cazare turisti la n***u va tras-o la buzunar cu seriozitate. Asteapta ca sa il votati si in 2024 ca sunteti p-rosti.Daca nu intra la puscarie iar va ia banul.
10
3
Ce bine îmi pare ,așa va trebuie că ați votat Radu ,luați acum Radu și încălzițiva cu el, păcălicilor...
14
5
din care nu se intelege nimic; de ce nu au vrut liberalii sa voteze - refuza sa spuna ? se razbuna politic ? sunt certati cu ceilalti ? ce se intampla acolo de fapt ? este asa de greu de aflat in epoca telefoanelor mobile si a internetului ? daca nu stiti - nu mai publicati nimic pana nu va lamuriti
17
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920