REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ursul care a alergat un schior s-a întors pe pârtia din Predeal. VIDEO

Ursul care a alergat un schior s-a întors pe pârtia din Predeal. VIDEO

Replica API 16 martie 2021 | 21:34 2366

Săptămâna trecută, un monitor de schi din Predeal a dat ochii cu ursul pe pârtia Cocoșul din Predeal. Minute în șir a încercat să îl alunge, încercând în același timp să le transmită celor din jur să nu se panicheze. Ursul le-a dat târcoale turiștilor, refuzând cu încăpățânare să intre în pădure

Ursul a revenit pe pârtie

Ursul și-a făcut din nou apariția la Predeal și a fost filmat la câţiva metri de un turist aflat pe pârtie cu copilul lui. Cel care a înregistrat secvențele se afla în telescaun și alertat autoritățile. Animalul este același care, în urmă cu o săptămână, a alergat pe pârtie alături de un schior. Autoritățile intenționează să îl mute, dar specialiștii spun că nu așa se rezolvă problema.

Imaginile au fost surprinse de un schior pe pârtia “Sub Teleferic” din Predeal. În momentul în care a văzut ursul, el a început să strige în încercarea de a-l goni. Animalul venea în viteză către doi schiori aflaţi pe pârtie: un adult şi un copil. Cei doi nu mai ştiau încotro să o ia, ca să scape de pericol. Cel care a surprins imaginile a sunat la 112.

VIDEO:

Animalul se opreşte şi pare uşor descumpănit. Priveşte în jur, dar nu se îndepărtează. Apoi, în ciuda gălăgiei, se îndreaptă către telescaun, de unde veneau strigătele. După ce traversează pârtia, ursul intră liniştit în pădure, fără să se uite la cel care încerca să-l sperie. Specialiştii spun că aşa trebuie procedat de fiecare dată.

Ursul filmat acum este acelaşi care în urmă cu o săptămână a gonit pe pârtie în urma unui schior, care astfel a reuşit să îl atragă şi să îl îndepărteze de oameni care se aflau în zonă. Gestionarul fondului de vânătoare a cerut la Ministerul Mediului mutarea animalului. La Predeal, de la începutul anului jandarmii au primit 23 de apeluri care semnalau prezența urşilor în zonele populate ale staţiunii. Reprezentanţii Fondului Cinegetic spun că în jurul staţiunii Predeal sunt 5 urşi care obişnuiesc să apară în zonele populate. Animalele sunt atrase în primul rând de resturile de mâncare de la tomberoanele de gunoi, potrivit BizBrașov.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la cat de prost esti nici ursul nu te mananca, au ajung in zonele populate pentru ca S-AU TAIAT PADURILE si au fost nevoiti sa-si schimbe locul fiind astfel haituiti!!!Pe ministrul mediului padurile ar trebui sa-l intereseze nu omorarea ursilor ca doar nu se inmultesc ca soarecii
0
1
Ursu ala n-o fi Despina?
0
0
Sper sa ma intalnesc cu tine cat mai repede!
0
0
sa-l mananci pe radulica cristinica si iti facem o muica
0
0
Ma intreb ce vor mai spune acesti specialisti cand ursul se va invata cu galagia si va rani pe cineva.
2
0
Ma-ta stie ce tembel a fatat??? Probabil ca nu fiindca altfel iti lua gatul de mic! Sper sa te intalnesti cat mai repede cu un urs si sa scape lumea de un handicapat mintal ca tine!
4
2
Ba o sa-i tragem si ursului si psihopatilor ca tine un glont in cap. Teritoriile sunt ale noastre si ursul le incalca. Noi suntem stapanii planetei nu ursul. Pana acum omul trebuia sa extermine toate pradatoarele astfel incat sa raman numai ierbivore pe care sa le poata manca in voie fara sa ne mai chinuie cu agricultura! Cu ocazia asta scapam si de fiintele tembele ca tine ce pupa animalele in cur.
4
7
Si cine zicea ca ursii hiberneaza?
1
0
Sa va trageti voi un glont in cap , cei care-i vreti raul ! Sa va intre bine in cap , nu ursii au venit peste noi....noi le-am invadat teritoriile. Cand stramosii ursului patrulau prin padurile alea Predeal nici macar nu exista !
5
5
Nu mai mergeti la partie in natura sau daca mergeti luati in calcul si ca natura are fauna ce isi are tot dreptul la viata.
7
3
Nu ursii sunt musafiri nepoftiti, turistii sunt musafiri in natura....
6
4
Autoritati de cacat. Trebuie sa moara cineva ca sa se faca ceva. Fatalai si inconpetenti; nu isi asuma nimeni nimic; de fapt da; doar salariul.
8
5
Il puteti muta pe partie la Paltinis?Macar sa-l fugareasca pe Iohannis!
10
0
L-ati facut vedeta si pe ursul asta.cel mai tare ziar din Ro
6
2
Pentru ce pana mea sa dam de mancare la animale salbatice? S-a intors lumea cu curu-n sus. Copii mor de foame si noi dam de mancare la ursi in padure. Doamne apara-ne
4
8
Au iesit sa fwta si ei ceva buzate, siliconate, sau saturat de laba de urs!!!
10
3
Nu mai intra in hibernare si nu gasesc de mancare iarna. La cati bani se cheltuie pe acolo s-ar putea amenaja locuri de hranire in padure pentru animale.
14
1
In loc ca ursii sa fie relocati si sa li se dea de mancare voi vreti sa ii impuscati.De ce plmea nu va trageti voi cate una in coaie impotentilor
12
5
Si-o scoate pe bunica din lup, bunica trebuie sa fie goala
8
2
nici ursii nu mai sunt ce au fost.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468