REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

USL şi-a împărţit judeţele. Vezi harta candidaturilor

USL şi-a împărţit judeţele. Vezi harta candidaturilor

Replica API 2 septembrie 2011 | 00:00 97

Liderii Uniunii Social-Liberale au ajuns, se pare, la un consens, după negocieri grele privind desemnarea candidaţilor la alegerile locale de la anul. Deşi iniţial PSD şi PNL stabiliseră că vor merge pe paritate la şefiile Consiliilor Judeţene, în final social-democraţii vor candida în 22 de judeţe, conform Realitatea TV.

Înţelegerea dintre partidele lui Victor Ponta şi Crin Antonescu a fost posibilă numai cu cedarea de către PSD a candidaturii la şefia Consiliului Judeţean Buzău, pe care liberalii îl doreau cu orice preţ. Surse din PSD, susţin că decizia a fost luată în Comitetul Executiv al partidului cu cinci abţineri şi un vor împotrivă, din partea lui Constantin Boşcodeală, primar la Buzău.

Deşi PSD deţine la Buzău şi primăria reşedinţei de judeţ şi preşedinţia Consiliului Judeţean, PNL a făcut presiuni pentru a-şi desemna propriul candidat la CJ, senatorul Cristinel Bâgiu, cotat cu şanse mai mici decât Mocanu în sondajele de opinie interne, conform Realitatea TV.

Un alt judeţ cu problemă, Sibiul, a fost obţinut de PSD, dar primăria oraşului va fi atacată de PNL.

La Bacău, social-democratul Dragoş Benea ar putea să mai ia un mandat de preşedinte de CJ, în timp ce primăria a revenit liberalilor pentru Romeo Stavarache.

Vrancea lui Marian Oprişan a revenit pe harta candidaturilor PSD-ul, deşi la un moment dat liderii pesedişti ar fi fost dispuşi să cedeze primăria Focşani pentru Nini Săpunaru.

Şi la Prahova, lucrurile s-au aranjat în favoarea social-democraţilor, care controlează deja Consiliul Judeţean prin Mircea Cosma, cotat cu şanse bune pentru un al doilea mandat. Totuşi, liberalii ar fi dorit să-l pună candidat pe Teodor Meleşcanu. Şi la primăria Ploieşti, PSD va intra în cursă cu deputatul Iulian Bădescu.

Poate cea mai delicată situaţie, la Iaşi, s-a rezolvat cu un compromis - PC îl va susţine pe Tudor Ciuhodaru la primărie, iar PSD şi PNL vor avea un candidat separat, respectiv pe actualul edil, Gheorghe Nichita. La şefia Consiliului Judeţean va candida un liberal.

sursa: Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272