REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

USR cere AUDIT financiar la societățile și regiile Consiliului Local Constanța!

USR cere AUDIT financiar la societățile și regiile Consiliului Local Constanța!

Replica API 19 ianuarie 2021 | 00:26 2268

Aleșii locali municipali USR-PLUS insistă ca serviciile, regiile și societățile din subordinea Consiliului Local Constanța să fie auditate! Deocamdată, vorbim despre un proiect de hotărâre inițiat de grupul USR Constanța și va prinde contur dacă va intra pe ordinea de zi și va fi aprobat de consilieri. Direcția Generală de Asistență Socială, Serviciul Public de Impozite și Taxe, Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța, SC Confort Urban Constanța SRL sunt cele vizate. Primarul Vergil Chițac a declarat că nu este cazul auditarea serviciilor, în contextul în care, din momentul în care a preluat mandatul, serviciile și direcțiile se află într-un audit permanent.

Auditul reprezintă activitatea de examinare obiectivă a activităților societății în scopul furnizării unei evaluări independente a activității financiare, controlului si proceselor de conducere a acestuia. Având în vedere că ne aflăm la începutul unui nou mandat pentru Consiliul Local Constanța, este un moment în care se analizează activitatea instituțiilor și se construiesc, se planifică strategii și proiecte pentru următoarea perioadă, spun consilierii USR, care au inițiat un proiect privind auditarea unor direcții și servicii din cadrul primăriei. Consiliul Local Constanța are în subordine următoarele societăți, regii, servicii și instituții: Direcția Generală de Asistență Socială, Serviciul Public de Impozite și Taxe, CT BUS S.A Constanța, Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice Constanța, Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța și SC Confort Urban Constanța SRL.

proiectul de hotărâre inițiat de USR-PLUS

În cazul CT BUS SA Constanța și Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice Constanța nu este necesar auditul financiar și operațional, se arată în proiectul de hotărâre. În primul caz este de așteptat ca în prima parte a anului 2021 realizeze un audit financiar, iar cazul al doilea nu este necesar deoarece în următoarea perioadă regia va fi dizolvată. În cazul celorlalte societăți, regii și servicii este necesară realizarea unui audit organizațional și financiar. Un astfel de demers îi va permite Consiliului Local să cunoască problemele cu care se confruntă instituțiile pe care le are în subordine și să ia măsurile necesare pe baza recomandărilor și avizelor în urma procesului de audit.

Chițac: Sunt într-un audit permanent la primărie

Edilul spune că, încă de când a venit la primărie, se aflu într-un audit permanent. ”Prietenii de la USR au cerut audit. Mai bine decât mine nu poate să știe nimeni acre sunt punctele slabe, punctele tari. Eu rămân consecvent și am toate motivele să spun treaba asta. La două luni și jumătate de activitate susținută în Primărie am făcut pași. A fost un audit permanent în perioada asta. Am dat dispoziții de primar în care am reglat funcționarea, am emis dispoziții în care am cerut să văd care sunt procesele în care suntem angrenați. Am emis dispoziții în care am cerut încheierile Curții de Conturi, dacă au fost duse la îndeplinire, dacă nu au fost duse. Am emis dispoziții în care am cerut toate contractele care sunt și câți bani încasăm”, a răspuns primarul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt.astia care sunteti contra;dece nu vreti sa se vada pentru ce si cum s-au cheltuit bani Constantenilor ma?,carui om cinstit ii este frica de control?,si eu am avut bani statului pe mana pe si in fiecare an faceam o revizie contabila. Va dati seama cat au furat astia daca foarte multe furturi se pot acoperi cu acte si cu toate astea lor tot li se pare ca ii jignesti daca vrei sa vezi cum si pentru ce au cheltuit bani Constantenilor.
2
0
daca vreti sa fiti apreciati ,lasati sa se faca toate verificarile si auditele.altfel doar mimati corectitudinea
4
0
Mu1eusr mu1esteliANL
2
2
ca la Stroe? Nu e permis a se comenta? Trebuie doar sa asimilam concluziile Obezei?
2
2
Esti un dobitoc patetic, daca crezi asa ceva.Ce smecherii a facut ma USR la Constanta???Pesedist infractor, va e frica ca se vede jaful de 25 de ani facut de voi
5
2
nu va permite primarul asa ceva. poate or fi probleme si poate se vor recupera ceva bani dar pericolul consta in dezvaluirea mecanismelor de spoiliat banul public, mecanisme pe care cei de la PNL le preiau pentru interesele lor.
5
1
... n-ar mai permite sa se ascunda rahatul sub pres. Domnul primar este presat de altii, probabil, sa stea in banca lui. Ca la Constanta nu a furat doar PSDul pe vremea lui Mazare - Fagadau. Si PNLul avea parte la ciolan.
9
0
Ar fi o mutare buna.
8
2
usr vrea sa vada cat mai e de furat. un audit tine o saptamana si da totul peste cap, se pare ca securistii n au chef de munca sau nu stiu cu ce se mananca.
11
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218