REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

USR îi cere preşedintelui Iohannis să nu promulge legea care dezincriminează evaziunea sub un milion de euro

USR îi cere preşedintelui Iohannis să nu promulge legea care dezincriminează evaziunea sub un milion de euro

Victor ROTARU 28 martie 2024 | 00:00 246

USR a trimis un memoriu Administraţiei Prezidenţiale prin care îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea iniţiată de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă prin care se dezincriminează evaziunea fiscală cu prejudiciu sub un milion de euro.

USR ii cere presedintelui Iohannis sa nu promulge legea care dezincrimineaza evaziunea sub un milion de euroCătălin Drulă

"Solicitarea de a întoarce legea în Parlament a fost trimisă astăzi oficial. Avem peste 17 pagini de argumente juridice pentru care o astfel de lege trebuie oprită de la intrarea în vigoare. România nu trebuie să devină un rai al infractorilor. Ca să ne facem o idee despre ce înseamnă această alianţă PSD-PNL, amintesc că în vremea lui Liviu Dragnea a existat o lege care impunea un prag de evaziune la 100.000 de euro. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă l-au extins la 1.000.000 de euro. De 10 ori mai mult", a afirmat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Potrivit liderului USR, prin această lege, evaziunea fiscală este "premiată", iar dacă va fi promulgată cei care vor comite astfel de fapte "achită ce datorează, plătesc ceva în plus" şi scapă fără alte consecinţe.

Curtea Constituţională a respins pe 19 martie sesizarea depusă de USR şi Forţa Dreptei privind neconstituţionalitatea proiectului de lege iniţiat de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, prin care se dezincriminează evaziunea fiscală cu prejudiciu sub un milion de euro dacă acesta se acoperă integral majorat cu 15%, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile.

Este vorba despre Legea privind unele măsuri pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale, adoptată în luna decembrie 2023 de Camera Deputaţilor.

CCR susţine că legea este un pas important pentru trecerea "spre teoriile moderne" ale dreptului penal, în care principalul obiectiv al politicii penale trebuie să vizeze descoperirea şi confiscarea bunurilor ilicite, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai nenorocitzilor carora v-a trecut prin cap ideea asta stupida,Romania este oricum pe primul loc in U.E.la capitolul datorii la stat nerecuperate si voi ce facetzi inloc sa reducetzi din taxele astea nerecuperate incurajatzi infractori,pai daca Iohanis semneaza legea asta numai proshti vor plati darile la stat.
2
0
Misto. Niste nimeni scandalagii cer unui nepasator ceva. Mai bine vorbeau in fata oglinzii ,macar vedeau imaginea care-i priveste in ochi. Cu Ioha nici asta nu or sa vada.
1
2
suntem un stat de kktul daca permitem si inchidem ochii la un furt de orice fel. Poate fii si furtul unui ou. Tot furt este. Rusine psd@pnl, dar vedeti voi pe 9 iunie si mai ales la parlamentare ........
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272