REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

USR: Iniţiativă legislativă pentru îmbunătăţirea colectării datelor de către Institutul de Statistică

USR: Iniţiativă legislativă pentru îmbunătăţirea colectării datelor de către Institutul de Statistică

Replica API 7 iunie 2022 | 22:17 926

Senatorii USR au depus o iniţiativă legislativă ce introduce drept regulă generală colectarea datelor de către Institutul Naţional de Statistică (INS), direcţiile teritoriale din subordinea acestuia şi ceilalţi producători de statistici oficiale direct de la autorităţile şi instituţiile publice care deja au colectat astfel de date necesare INS, în activitatea lor curentă.

"Politicile publice bune se iau după o atentă analiză, care are la bază date statistice. Institutul Naţional de Statistică ar trebui să primească de la instituţiile statului raportările primite de la firme, fără a cere antreprenorilor să mai trimită şi la INS ceea ce au raportat încă o dată, încă de două ori, încă de trei ori, la alte instituţii. Este genul de măsură pe care trebuie să o ia statul pentru a ajuta companiile în momentele dificile pentru economie. Nu costă, ba chiar vine cu economii importante pentru firme şi pentru stat", precizează, într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES, de senatorul USR Anca Dragu, care propune această iniţiativă legislativă împreună cu senatorii Claudiu Mureşan şi Narcis Mircescu.

Conform proiectului, doar în cazurile în care nu există la autorităţile şi instituţiile publice datele necesare, INS şi direcţiile teritoriale din subordinea acestuia, precum şi ceilalţi producători de statistici vor putea solicita aceste date de la furnizorii definiţi de lege ca fiind persoanele fizice sau juridice obligate să ofere, exclusiv pentru scopuri statistice, datele respective.

Senatorii USR mai propun ca sancţiunile aplicate furnizorilor de date care nu furnizează date către INS, direcţiile teritoriale din subordinea acestuia şi ceilalţi producători de statistici sau furnizează date eronate să fie micşorate, scrie agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai usurel cu datele personale!
0
0
Se baga si astia in seama ca chilotii jegosi in kurul plin de cakat !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272