REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

USR: limitarea INTERIMATELOR la un singur mandat și TRANSPARENȚA concursurilor

USR: limitarea INTERIMATELOR la un singur mandat și TRANSPARENȚA concursurilor

Replica API 26 iunie 2021 | 15:22 855

Un proiect de lege va fi depus, luni, în Parlament, urmând să intre în dezbatere și să parcurgă etapele de rigoare. Este vorba de interimatele din cadrul structurilor publice, care, în momentul de față, se pot prelungi pe mai multe mandate.

foto: news.ro

Proiectul de lege vizează limitarea interimatului la un singur mandat, iar concursurile de angajare să fie transparente, postate pe pagina principală a instituției cu pricina, dar și pe alte două site-uri de angajări.

Cristina Rizea

”Acest proiect nu a fost depus încă, îl voi depune luni pentru că mai am nevoie de semnături de susținere, de la colegi. Acesta limitează interimatele la un singur mandat. Bănuiesc că știți ce se întâmplă în instituțiile statului cu aceste interimate. Se tot prelungesc, un mandat, apoi încă unul și astfel nu se mai desfășoară niciodată concursurile și acei oameni, care dețin mandatele, în general, sunt conectați și controlați politic. Dacă faci ce-ți spune partidul, rămâi interimar, dacă nu, asta e. Și acest proiect de lege vrea să limiteze aceste interimate la un singur mandat. Astfel obligăm la realizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor. De asemenea, se dorește ca anunțurile să fie plasate pe pagina pricipală a instituției și pe două platforme de angajare, online. Pentru că știți ce se întâmplă. Când sunt astfel de concursuri, întâmplător apare un singur candidat și de obicei e acela care trebuie. Și trebuie să eliminăm lucrurile acestea, să despărțim puțin instituțiile statului care trebuie să funcționeze, de partea asta, de controlul politic. Ușor, ușor sperăm să găsim directori competenți și profesioniști”, a declarat, pentru Replica, Cristina Rizea, deputat din partea USR.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272