REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

USR-PLUS joacă dur: NU vom accepta ca PNL să ia toate pozițiile importante!

USR-PLUS joacă dur: NU vom accepta ca PNL să ia toate pozițiile importante!

Replica API 14 decembrie 2020 | 23:57 1526

Negocierile pentru formarea noului Guvern au intrat în impas. Partidele de dreapta nu reușesc să se înțeleagă pentru funcțiile cheie. PNL dorește posturi râvnite și de USR-PLUS, iar asta stârnește nemulțumiri. Rareş-Tudor Pop, deputat USR-PLUS de București, susține că USR-PLUS face guvern „împreună” cu PNL, nu în jurul PNL, scrie Știripesurse.ro.

„Facem guvern împreună cu PNL, nu în jurul PNL, că PNL nu e pom de Crăciun și nici noi nu suntem pe post de globuri. Noi am primit mandat de la oameni pentru a guverna într-o majoritate de centru dreapta reformatoare, nu pentru a face figurație pe lângă Ludovic Orban. Și vom respecta acest mandat.

Din păcate, PNL a venit la discuții și a zis așa: noi avem deja premierul și președintele Camerei Deputaților, hai să înceapă negocierea! Cu o astfel de atitudine la adresa celor care ar trebui să-ți fie parteneri nu îți găsești aliați pentru o majoritate. Votul din 6 decembrie obligă partidele de centru dreapta la parteneriat, mai ales în condițiile unui PSD încă puternic. Acesta este mandatul dat de votanții dreptei. Dacă voiau guvernare PNL cu sateliți care să facă figurație, votau covârșitor PNL. Însă aproape jumătate dintre ei au votat USR PLUS și UDMR.

Însă PNL vrea pozițiile cheie în executiv și legislativ, pentru a controla și guvernul și majoritatea parlamentară, iar celelalte partide doar să-i asigure majoritatea. A luat 25% la alegeri și are pretenții de partid cu 45%. Nu vom accepta ca PNL să aibă toate pozițiile de decizie, iar noi doar să executăm”, a spus deputatul USR-PLUS Rareș-Tudor Pop pe pagina sa de Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteti neamuri proaste!
2
0
Pana si PSD a dat senatul lui tradiceanu. Astia sunt hapsani rau. Asa ne vor conduce.
3
0
Mai lasati dracului ciolanul ala si apucati-va de guvernare!
3
0
Tot ciolanul.hahaha
1
1
Prada e prea mica pentru 4 haite de pradatori. Bine ca nu participa si haita basista- Petrov turnatoare, ca ajungeau sa imparta oscioare.
6
0
si care e problema, AUR e un partid nou nu un surogat bagat pe gat de media manipulatoare, cum e USR PLUS iar PNL istilor aici le dau dreptate tot anul asta usrlocii au stat dupa perdea fara sa-si asume nimic si acum vor cam multe.
6
2
Mi se pare normal. Dava pnl-ul nu a fost in stare sa convinga electoratul, atunci sa se aplece. Ca daca isi dau mana usr cu psd, iar o sa o suga 4 ani. In concluzie, ii doare undeva de ineresul cetateanului ,e isi vad de interesele lor. In loc sa faca cat mai rapid un guvern, ei se ambitioneaza pe jucariile vizate. Sa va fie rusine. Daca o mai tineti asa, peste 4 ani, aur o sa aiba 45%. Si apoi va mai mirati!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272