REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

USR va ataca din nou la CCR ordonanţa de urgenţă care prevede creşterea salariilor primarilor

USR va ataca din nou la CCR ordonanţa de urgenţă care prevede creşterea salariilor primarilor

Redacție 29 septembrie 2022 | 00:00 318

USR va ataca din nou la Curtea ConstituÅ£ională ordonanÅ£a de urgenţă care prevede creÅŸterea salariilor primarilor. Deputatul USR Cristian Seidler a declarat marÅ£i că, deÅŸi ordonanÅ£a a fost modificată la Comisia de muncă a Camerei DeputaÅ£ilor, aceasta este în continuare neconstituÅ£ională.

"DiscuÅ£ia de astăzi din Comisia de muncă a avut loc pentru că USR a atacat la Curtea ConstituÅ£ională două proiecte de legi ce fuseseră adoptate anterior de coaliÅ£ia majoritară ÅŸi care, printr-o corectură a unei aÅŸa-zise erori materiale, ar fi crescut salariile tuturor demnitarilor, parlamentari, membri ai Guvernului, aleÅŸi locali. CCR a dat dreptate USR ÅŸi a declarat acele proiecte de legi neconstituÅ£ionale. În aceeaÅŸi zi, coaliÅ£ia, la Senat, a adoptat un amendament care făcea exact ceea ce CCR declarase ca fiind neconstituÅ£ional. Pe fond, e vorba despre creÅŸterea veniturilor pentru aleÅŸi locali, parlamentari, membri ai Guvernului, că de asta nu mai putea Å£ara. Acum a avut loc această discuÅ£ie pe repede-înainte în Comisia de muncă. Proiectul de lege, chiar ÅŸi acum, este la fel de neconstituÅ£ional cum era înainte ÅŸi USR va ataca la CCR din nou acest proiect de lege", a spus Seidler, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Comisiile reunite de muncă şi buget finanţe au dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

După aproape o oră de discuÅ£ii aprinse, deputaÅ£ii au votat pentru renunÅ£area la majorarea salariilor demnitarilor, cu 25 de voturi "pentru" ÅŸi 12 "împotrivă".

Raportul trebuie să primească votul plenului Camerei DeputaÅ£ilor - for decizional - el figurând pe ordinea de zi a ÅŸedinÅ£ei de marÅ£i.

Deputaţii au votat un amendament care priveşte creşterea salariilor, la nivelul anului 2021, pentru administraţia publică locală, respectiv pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218