REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Va fi Cîțu, din nou, desemnat PREMIER? Ajungem la anticipate? Video

Va fi Cîțu, din nou, desemnat PREMIER? Ajungem la anticipate? Video

Replica API 8 octombrie 2021 | 14:28 1329

În contextul politic actual, președintele României, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită de lucru în județul Constanța, a vorbit despre faptul că Guvernul a căzut victimă a unor orgolii politice, care nu au în spate nicio gândire pentru România sau români. Acesta a răspuns la întrebarea dacă tot Florin Cîțu va fi ales premier și dacă se va ajunge la alegeri anticipate, însă a abordat și alte subiecte.

Florin Cîțu

Pentru USR nu a fost suficient, s-a aliat cu PSD si AUR. Trebuie să găsim o iesire din criză

„Guvernul a fost dărâmat de unii politicieni care au dorit să arate că au voturi suficiente să dărâme Guvernul. Nu au nicio gândire pentru ce urmează după, și, evaluarea mea, acest Guvern a căzut victimă unor orgolii politice, care nu au în spate nicio gândire pentru România sau români. USR, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat Guvernarea, din motive de ei știute, ceea ce nu a fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece de la Guvernare. S-au aliat cu PSD și AUR și au dărâmat Guvernul. Acum trebuie să găsim o ieșire din această criză în care am intrat, pentru că Guvernul a ieșit victimă din aceste orgolii. Invit partidele la consultări și voi încerca împreună cu cei mai maturi să găsim o ieșire din această criză. Am decis că voi organiza runda de consultări luni, începând cu ora 12. Nu știu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție, dar sunt hotărârt să găsesc o ieșire din această criză”, a spus Iohannis.

Detalii aici: Klaus Iohannis a chemat oficial partidele la Palatul Cotroceni

”Nu putem să stăm peste iarnă fără guvern, suntem în pandemie, într-o criză a prețurilor la Energie care nu a fost generată de noi, e o criză globală și va trebui să-i facem față. Sunt nenumărate probleme care trebuie să fie rezolvate de un Guvern cu puteri depline”, a completat oficialul.

Iohannis: E un hobby al unora de a mă acuza, de a acuza Guvernul de tot felul de lucruri

”E un hobby al unora de a mă acuza, de a acuza Guvernul de tot felul de lucruri. Sunt convins că premierul și Guvernul fac toate lucrurile în mod legal și corect, nu am emoții cu privire la această chestiune. Am primit asigurări că aceste alocări vor fi făcute în corelare cu nevoile fiecăruia”, a spus Iohannis, cu privire la scandalul care s-a iscat în jurul alocării banilor către UAT-uri, din Fondul de rezervă.

Iohannis a vorbit și despre plafonarilor prețulor la energie, ”o măsură plauzibilă până în iarnă. E nevoie de un set amplu de măsuri pentru a nu lăsa aceste prețuri să ducă la o explozie generaliză de prețuri.

Va fi tot Cîțu desemnat premier?

Președintele Klaus Iohannis a râs și a spus că: ”Deocamndată facem consultări cu partidele politice, după care voi face o analiză și voi anunța public pe cine voi desemna pentru formarea unui Guvern”.

Se ia în calcul declanșarea alegerilor anticipate?

”Declașarea alegerilor anticipate este o chestiune care se discută, așa, teoretic, de mult timp în România, însă Constituția noastră este construită pentru a garanta stabilitatea parlamentară. Este, în realitate, aproape imposibil de declanșat alegeri anticipate, nemaivorbind de faptul că nici nu este de dorit. Nu suntem nici măcar la un an distanță de alegerile parlamentare. Ce ar aduce? Aceleași partide, probabil cu aceleași procente, poate puțin modificate și ne-ar aduce exact în situația în care suntem astăzi”, a spus Klaus Iohannis.

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ai ma cu Peneleul?? Date in PELEU si in PUII MEI!!
1
1
Bate campii zalugu asta'
12
1
Da, hai anticipate, sa dispara pnl din istorie.
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272