Va fi constituit Comandamentul energetic de iarnă; va identifica disfuncţionalităţile ce pot apărea în sectorul de energie şi gaze
Va fi constituit Comandamentul energetic de iarnă; va identifica disfuncţionalităţile ce pot apărea în sectorul de energie şi gaze
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestGuvernul a adoptat o hotărâre care prevede constituirea Comandamentului energetic de iarnă.
Acesta va avea rolul de a monitoriza, în perioada 1 noiembrie 2023 - 31 martie 2024, funcţionarea Sistemului Energetic Naţional (SEN) şi a Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale (SNTGN).
"Totodată, Comitetul va avea rolul de a identifica situaţiile de disfuncţionalitate ce pot apărea în sectorul de energie şi de gaze naturale şi de a lua măsurile operative necesare, altele decât cele administrative, privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a SEN şi a SNTGN, precum şi de a informa Guvernul cu privire la măsurile luate", precizează Guvernul într-un comunicat de presă.
Actul normativ prevede şi o analiză estimativă a consumului de energie electrică al ţării pentru perioada 1 noiembrie 2023 - 31 martie 2024, care va sta la baza Programului de iarnă în domeniul energetic, în vederea funcţionării sigure şi stabile a Sistemului Energetic Naţional.
"Această analiză ia în calcul evoluţia cererii şi producţiei de energie, perspectivele de aprovizionare cu energie pentru toate domeniile de activitate, precum şi corelarea acestora cu posibilităţile de acoperire a cerinţelor, avându-se permanent în vedere dezvoltarea durabilă a sectorului energetic. De asemenea, pentru prima dată de când Ministerul Energiei dezvoltă Programul de iarnă, a fost luată în considerare influenţa din ce în ce mai mare pe care încep să o aibă prosumatorii în acoperirea consumului la nivel naţional", transmite sursa citată.
Hotărârea de Guvern vizează aprobarea măsurilor privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, precum şi măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale Sistemului Electroenergetic Naţional în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2023-31 martie 2024, potrivit agerpres.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News