REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Va mai candida Stelian Ion la Primăria Constanța?! Vezi ce zice. Video

Va mai candida Stelian Ion la Primăria Constanța?! Vezi ce zice. Video

Cristina BĂRBUCEANU 13 ianuarie 2023 | 00:00 3602

Joi, 12 ianuarie, „Replica zilei“ cu Gheorghe Haleț l-a avut ca invitat pe Stelian Ion, deputat USR. Parlamentarul a vorbit despre politică, despre avocatură, despre legile Justiției, dar si despre o eventuală candidatură la Primăria Constanța.

În debutul interviului, referitor la Legile Justiției, Stelian Ion a precizat că mai este mult de muncă, dar a vorbit și despre piedicile din Justiție puse judecătorilor sau despre cum sunt unii magistrați timorați și se tem să nu fie excluși din pricina unor chestiuni... imaginare. ”Din păcate, românii au încredere puțină în Justiție și din păcate, din ce în ce mai puțină încredere pentru că se întâmplă tot felul de lucruri. În sensul în care, dacă ești un magistrat și încerci să îți faci treaba, la un moment dat de lovești de niște instituții care îți pun piciorul pe grumaz. Am avut de curând niște cazuri cu niște doamne care au fost date din magistratură. Au fost judecători din Constanța sancționați de CSM pentru niște chestii imaginare. În realitate, ei au fost sancționați pentru că au deranjat conducerea și din fericire au câștigat la Înalta Curte. Chestiunile astea, presiunile puse pe judecători se transmit iar unii din ei sunt timorați, că nu vor să ajungă să fie excluși... care revin după procese și câștigă la CEDO. Laura Codruța Kovesi a câștigat la CEDO. Sperăm ca, pe viitor, lucrurile să se schimbe”, a spus Stelian Ion.

Ion Stelian și Gheorghe Haleț

Judecătorul poate fi independent

Cât despre meseria de judecător și traficul de influență, Stelian Ion a adăugat: „În România, judecătorul poate să fie independent. Uitați-vă și la niște avantaje pe care le au: salarii foarte mari, pensii. În condițiile astea, eu cred că e obligat să fie independent. Când unii magistrați alunecă pe o pantă abruptă, da, omul de rând își pierde încrederea în Justiție. Cetățenii trebuie sa aibă încredere în justiție. Din păcate, contează la ce judecător nimerești.  Femeile judecător cred că inspiră mai multă încredere, sunt serioase. Din păcate, tot mai puțini aleg calea magistraturii și tot mai mulți aleg să iasă devreme din magistratură. 
În alte țări e posibil să obții o anumită sumă de bani în ideea de a influența unele decizii, dar nu decizii judiciare. Traficul de influență, da, există la noi. El e reglementat ca infracțiune.
”.

Despre președintele României, deputatul a declarat: ”Nu sunt supărat pe Iohannis, sunt mai degrabă dezamăgit. Nu trebuia ca el să mă placă. Dar, în general, interlocutorul trebuia să placă. Mă număr printre naivii care au crezut că Iohannis a luat o decizie despre PSD și nu își dorește să readucă PSD-ul. Din păcate, rememorând tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, am văzut foarte clar care a fost linia.”.

Deputatul a vorbit și despre partidul în care se află: „În USR, ni s-a spus uneori că suntem intelectuali, că vorbim toți la fel. A fost o mișcare interesantă atunci când o generație a simțit nevoia, după ce a făcut studii, să se implice pentru a schimba ceva. Politica mi-a dat semnalul că se poate schimba ceva.” Întrebat despre „mofturile politice” ale unor nume importante, cât și despre mișcările acestora, Stelian Ion a răspuns: „Plecarea lui Nicușor a fost o greșeală, dar a făcut-o. Avea motivele lui dar nu erau suficiente pentru a pleca. Și plecarea lui Dacian Cioloș din USR cred că a fost o greșeală. Acum liderul e Cătălin Drulă și cred că e un lider foarte bun, e foarte inteligent.”. 

În Constanța, domnul primar s-a înconjurat de doamna Felicia Ovanesian și asta e

În cadrul interviului s-a discutat și despre lucrările din Constanța, dat fiind faptul că deputatul s-a născut aici: „Primarul trebuie să vorbească cu constructorii. În Constanța, domnul primar s-a înconjurat de doamna Felicia Ovanesian și asta e. Dacă asta e alegerea domniei sale, suportăm cu toții, deși, din punctul de vedere al USR, a fost o decizie destul de proastă.” Când a fost întrebat de ce a dorit să devină primar în municipiu, deputatul USR a răspuns: Voiam să fiu primar ca să schimb lucrurile în orașul ăsta în care m-am născut.

... despre candidatura la Primăria Constanța

Întrebat despre o posibilă candidatură la Primăria din Constanța, Ion Stelian a răspuns: „Sunt vicepreședinte la USR. Pe plan local nu am nicio funcție politică. Când o să consider că e un anunț de făcut, dacă voi candida sau nu, o să anunț. Acum avem niște funcții politice importante: avem consilieri, viceprimar. Ei trebuie să iasă la rampă, să fie cunoscuți. Cred în ideea de echipă.”, iar despre democrație, a declarat: „Țin foarte mult la ideea de democrație. Dar le reamintesc celor care aleg să întoarcă spatele sau să părăsească organizațiile politice, că nu asta e calea. Dacă vrei să faci lucrurile să funcționeze, stai acolo și te lupți până la capăt.”. 

Totodată, Stelian Ion nu este prea încântat de faptul că ședințele de Consiliu Local se organizează online, având un cuvânt de spus și în acest sens, având sfaturi pentru constănțeni în acest sens: „Constănțenii să fie atenți la ce se întâmplă în Consiliul Local. Nu e ok că nu se țin ședințele fizic. Constănțenii să intre la ședințe, să vadă.”.

Mai multe declarații puteți urmări în interviul integral de mai jos.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614