REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Vacanţa de Paşte la malul mării, compromisă! Românii își anulează vacanțele de teama virusului COVID-19

Vacanţa de Paşte la malul mării, compromisă! Românii își anulează vacanțele de teama virusului COVID-19

Replica API 16 martie 2020 | 22:42 1432

Panica produsă de virusul COVID-19 peste tot în lume a afectat printre altele și agențiile de turism. Românii se înghesuie să își anuleze rezervările pentru vacanța de Paște și de 1 mai.

Reprezentanții unei agenții de turism din Constanța spun că oamenii și-au anulat până și vacanțele achiziționate pe lunile septembrie și octombrie. „Clienții au devenit destul de agresivi în privința vacanțelor achiziționate. Vor să anuleze și ce au pentru septembrie – octombrie. Sunt foarte panicați, iar asigurările medicale și Storno nu le asigură recuperarea banilor”, spun reprezentanții agenției. Menționăm că este vorba atât despre vacanțele în țară, cât și despre cele din străinătate. „În ultima vreme am avut doar anulări, atât în țară, cât și în străinătate”, mai spun ei. Se pare că motivul principal pentru care clienții își anulează vacanțele și vor banii înapoi, ar fi acela că ar fi nevoiți să intre în carantină, asta dacă vorbim despre vacanțele din străinătate, deși, printre țări se regăsesc Grecia, Egipt, Tunisia, Thailanda, locuri care nu se află pe lista zonelor roșii, nici măcar galbene, în ceea ce privește contaminarea cu virusul COVID-19. Clienții au devenit recalcitranți și optează chiar și pentru reclamații la OPC, deși în contractele semnate se stipulează clar anumite clauze. Se merge chiar până la darea în judecată, din cauza panicii induse de acest virus. „Există alternative în acest sens, le reprogramăm vacanțele fără să piardă ceva și le dăm banii înapoi în momentul în care zborurile sunt anulate spre o anumită destinație”, mai spun reprezentanții agenției de turism din Constanța.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa dovedit ca dupa criza preturile la imobiliare vor exploda, o sa fie cerere f mare
2
1
Suntem un postul Pastelui, iar Mantuitorul de o mare lectie, tuturor... Covid este pentru toti, dar mai ales pentru asasinii politici si economici ai lumii.
4
3
cu ocazia asta se ieftinesc betoanele din statiuni.. tocmai de aia numai cumpara nimeni nimic , preturi foarte mari
6
0
Care vacanta de paste ma?,tot anul turistic este compromis in lume nu doar in Romania,oricum acelor oameni de afaceri din turism carora nu le convine pot sa isi vanda afacerile pentru ca la ce preturi raportat la conditii de cazare si mancare au fost ani trecuti pe litoralul Romanesc si-au scos bani.
9
0
Stati acasa nu mai veniti pe litoral. Cine stie ce virusi ne aduceti.
9
0
stati acasa rapanosilor!avem destui hoschetari si tigani,boinsi aia din italia,spaania mai lipseati!
8
1
Cum ar fi sa auzim ca de saptamana viitoare a trecut pandemia? A fost cumva un exercitiu? Un exercitiu costisitor pentru economia Constantei.
3
3
Bucovala,deschide hotelurile!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212