4.9° Constanța Dum., 4 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6202
4.9° Constanța Duminică, 4 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6202

Vaccinare antigripală în farmacii, în România

Victor ROTARU 3 octombrie 2022 334

Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar din acest an, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, luni, despre o posibilă vaccinare antigripală a populaţiei în farmacii, că a avut discuţii cu universităţile de Medicină şi Farmacie, încât, în curricula de pregătire a studenţilor la Facultatea de Farmacie, dar şi ulterior, să poată să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii.

„Am avut discuţii cu universităţile de Medicină şi Farmacie, încât, în curricula de pregătire a studenţilor la Facultatea de Farmacie, dar şi ulterior, să poată să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii. (…) Creşterea accesibilităţii la vaccinare este un element esenţial şi există un astfel de model în multe alte ţări europene”, a spus Alexandru Rafila.„Până la urmă, este o scurtare a timpilor pe care o persoană trebuie să îi parcurgă pentru a putea să fie vaccinat. Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot, referitor la vaccinul gripal, sezonier”, a mai spus Rafila, citat de news.ro.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Întrebat dacă se va putea aplica din acest sezon vaccinarea în farmacii, Rafila a răspuns: ”Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru, cum spuneam, ea trebuie făcută încât să fim siguri că există suficientă informare pentru cei care practică această vaccinare în farmacii”, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359